Cagiva Club forum

Moto => Motovybavení => Téma založeno: Boris Sobota, 24/03/2007, 15:17

Název: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Boris Sobota, 24/03/2007, 15:17
Nazdárek,
chtěl jsem si udělat radost a koupit novej blembák. Chtěl bych odklápěčku a po probírání všeho možnýho to stále víc ukazuje na Schuberta. Měl jsem radost, že chlapci z Geneze.cz je začnou prodávat v ČR. Pak jsem kouknul na weba k Lujzovi a Concepta slevili na 229éček! To je tak 6,5kKč!!!!!!

Asi pojedu do Vídně nakupovat. Bohužel jsem Concepta ještě neměl na kebuli a teď se bojím, že mi nebude sedět...

Máte nějaký zkušenosti? Doporučení? Hledám odklápěčku, s vnitřní sluneční clonou a něco málo hlučnýho. Můj Airoh hučí dost....
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Pastell Neděle, 25/03/2007, 09:07
Slyšel jsem,že nejlepši odklapěčky dělá NOLAN tak se na ně mrkni.
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Boris Neděle, 25/03/2007, 22:44
Sorry, ale Nolan jsem obhlížel na výstavě a venkovní sluneční clona  ??? to tedy nemusím.

Navíc jsem na Motorkářích našel zkušenost klučiny co po 100km jízdy měl od této venkovní clony odřené plexi....

Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Oldin Pondělí, 26/03/2007, 07:02
Mám na Airohu vnitřní clonu a je to paráda - vnější bych nechtěl ani náhodou.
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Paolo Pondělí, 26/03/2007, 22:37
Nechci se tu dohadovat, která z těch odklápěček je lepší, jen vám sdělím, co jsem o odklápěčkách slyšel od svého známého. je to povoláním lékař a to patolog. Doktor to asi bude dobrej, protože mi říkal, že si na něho z jeho pacientů nikdo nikdy nestěžoval :). Prý měl u sebe v ordinaci několik lidí, kteří dopadli špatně jen proto, že měli v osudnou chvíli na hlavě odklápěčku místo klasické integrálky - nevydržely to ty zámečky a praskly. Tak až budu kupovat helmu, bude to integrálka pevná i když jsem měl tu vyklápěčku také už vyhlédnutou.
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Oldin Úterý, 27/03/2007, 06:53
Paolo má určitě pravdu a bezpečnost by pro nás měla být nejdůležitější. Mám jako druhou přilbu taky plnou integrálku, akorát mi ještě nikdo nevysvětlil, jak se do ní dostat s brýlemi, to prostě nejde. A cpát si je tam skrz průzor dodatečně taky njlépe nejde, takže, bohužel, to je hlavní důvod té mojí odklápěčky. Trochu doufám, že když stála 3x tolik, tak snad něco vydrží - ale nerad bych to zkoušel.
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Boris Úterý, 27/03/2007, 07:46
Paolo, je to pravda, ale když už budu v takovým průseru, že mi upadnou zámky na odklápěčce, budu raději mít všechno za sebou, než být zbytek života na vozíku. Jsem asi posera, ale prostě to tak vidím.
 :D
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Paolo Úterý, 27/03/2007, 21:40
Můj známý samozřejmě trochu přehání, ale něco na tom je. S těmi brýlemi je to trochu problém, já mám také klasickou integrálku a sluneční brýle tam cpu průzorem dodatečně a jde to blbě.
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Mikusak Středa, 28/03/2007, 09:56
Jenomže sluneční brýle si koupíš u větnamce za setodvaset , jenže ty dioptrický tě vyjdou min. 10-20x dráž. Takže pokud je zohýbáš, tak máš vyděláno!
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Bergr Středa, 28/03/2007, 11:30
Jsou vyklápěčky celkem slušné s kovovýma zámkama, nebo levnější s plastem, ten ovšem nevydrží. Takže jakou asi měli pacienti přilbu? Mimochodem s tím plastovým zámkem je jich asi většina, chce to porovnávat. Integrálka má vyšší pevnost, to určitě, ale kvalitní vyklápěčka na tom není až tak moc hůře.
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Mikusak Středa, 28/03/2007, 12:15
Prostě pevná je bezpečnější a taky lehčí, ale pro mrzáky (v brýlích) je vyklápěčka nutnost! Howg!
Název: Re: Přilba Schubert Concept
Přispěvatel: Paolo Středa, 28/03/2007, 23:14
to Mikusak: já právě žádný sluneční od stánku do tý helmy taky nenacpal a jdou mi tam nacpat pouze sluneční za nekřesťanské prachy.
to Bergr: ti pacienti měli asi helmy s plastovými zámečky, ale nevím to jistě. On dotyčný patolog je tak trochu srandista, tak ho neberu až tak vážně i když určitý kus pravdy má. Nejleší jsou ta jeho vyprávění co zajímavého zažil v práci třeba při jídle, vídat se s ním častěji a poslouchat ho, tak bych možná i zhubnul a to by mi zase vůbec nevadilo. :)