Autor Téma: Karbec a volnoběžka rada (zase :-) )  (Přečteno 2603 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline pigeon

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
  • Pohlaví: Mužské
Karbec a volnoběžka rada (zase :-) )
« kdy: Úterý, 11/03/2008, 23:21 »
Jako někteří další, mám i já po zimě problém. Nechce naskočit.  :(
Jiskra vypadá OK, ale pro jistotu stejně ještě vyměním svíčku.
Takže tipuju na benzín. Chci se proto pozeptat zkušených jak to má stříkat.  :)
Když vyndám svíčku a zkusím startovat s prstem na díře pro svíčku, vůbec to neplive benzín, ani když přidám plyn na plno a otevřu sytič. Myslím, že to není dobře. Bohužel nejsem odchován Jawou takže tak usuzuji jen podle zkušeností s dvoutaktním traktůrkem :-) Než se vrhnu na onanii s vyndaváním karburátoru, chci se radši ujistit, že aspoň vlhkej prst bych mít měl.

Druhý dotaz směřuje k těm, kteří už měli co do činění s volnoběžkou. Jelikož jsem trochu vystrašenej z toho, že mi odejde, chtěl bych jí před sezonou zkontrolovat. Chci se proto zeptat, jestli se dají střižené šrouby identifikovat už po otevření motoru, nebo je třeba sundavat volnoběžku pomocí stahováku, který samozřejmě nemám. Prostě jestli se tam dá třeba šáhnout na ty šrouby, nebo tak něco.  :)

Dík a doufám, že letos konečně dorazím na nějakou akci.

Hurikan

• Host
Re: Karbec a volnoběžka rada (zase :-) )
« Odpověď #1 kdy: Středa, 12/03/2008, 06:40 »
a kdyz tam tu svicku nechas a startujes tak by se to melo "uchlastat"tj.ze by si mel mit mokrou svicku...to si zkousel.....??ale neni nad to ten karbec cvicne rozdelat.... ja to delal minulej tejden.. neni to tak strasne.....:) as volnobezkou neporadim....

Offline drtic

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #2 kdy: Středa, 12/03/2008, 07:21 »
Zdravím.
Jak tu již někteří vědí, u nás jsou Canyony dva a somozřejmě jsou rozdíly!!!??
Můj chytl bez problémů a manželky né a né chytit!! Řešení bylo, trochu čistého benálu pod svíčku!!! A běží.
Tedy k tvému dotazu:
Když po pokusu startovat vyndáš svíčku, je suchá čí mokrá? Pokud suchá dej trochu benálu do válce a skus ji nastartit. Když nic, bude asi něčím přicpaná tryska v karbecu, demontovat.
Pokud je mokrá, zachlastals ji a zkus ji vyměnit a startovat bez sytiče dokud neškytne a pak ho dej na půlku a zkus znova. Jinak jednoduchá rada na zachlastání, bez sytiče pustit se z kopce.

K volnoběžce.
Když sundáš kryt moc toho neuvidíš, vše je za rotorem, ale můžeš jen odhadem zkusit jestli není volná, ale takto těžko radit a popisovat jak.
Mnoho zdaru.
Drtič.
Není nad požitek z jízdy s nadbytkem kroutícího momentu!!!

Offline Pigi

• Starší člen
  • Yamaha TDM 900 ABS
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 18/03/2008, 23:32 »
volnoběžku jsem teď dodělal a bohužel nepoznáš jak natom ty šrouby jsou dokud to nestáhneš protože se tam šáhnout nedá a ty utržený šrouby nemaj kam vypadnout
Když jsem byl mladej tak jsem byl hrozně namyšlenej, ale teď  - teď už nemám  žádnou chybu !

Offline pigeon

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #4 kdy: Středa, 19/03/2008, 09:01 »
Tak toho jsem se obával, že ta volnoběžka nepůjde poznat. Asi holt nechám u někoho vyrobit stahovák, on se neztratí.

Jinak jsem moc nepokročil. Karburátor už je vyčištěný zpět a nic. Samozřejmě jsem u toho zku*vil těsnění mezi hlavou motoru a přírubou karbecu, protože z gum to stáhnout nešlo, takže papírové desky dostaly slovo. Objevil jsem upadlý drát od CDI, ale nevím jestli jsem ho urval až při bádání, nebo odpadl sám. Ale podle toho jak byly ty konce zoxidované bych řekl že už padal. CDI jsem opravil a zdá se mi to lepší. Zatímco předtím to jen občas kucklo, teď to kucká častěji :-)
Chystám se vyměnit tu svíčku a vyměnit starý benzín. Taky budu seřizovat bohatost, kterou jsem po čištění nastavil na manuálové hodnoty. Před čištěním jsem chtěl spočítat kolik tam je nastaveno na bohatosti teď, ale tak nějak u páté otočky mně to přestalo bavit :-). Nějaký divný. (Samozřejmě jsem počítal při utahování :-) ) Ten přístup k tomu šroubu je fakt super :-( sice čtyřka bit, ale pak s tím točit to bude porod.
No vůbec jsem si docela zanadával, kolem těch přístupů k různým věcem a vyndavání.

Offline pigeon

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #5 kdy: Neděle, 06/04/2008, 14:03 »
Takže jsem vyměnil svíčku a vyměnil benzín, který tam byl celou zimu. Čaplo to a zdálo se to být v pohodě. Byl jsem i minulý víkend pojezdit asi 100 kiláků. Včera jsem to zase vytáh, ujel jsem sto metrů a zase kucky kucky, vůbec to netáhlo, takže stejné projevy jako se mi staly už koncem loňské sezóny. Takže sedlo dolu a čumim při startování na CDI. A ona tam jiskra na součástce co je na fotkách v kroužku (poslední foto nic moc, měl jsem jen mobil). Asi to zvlhlo a začalo být vodivější. Takže jsem to zase kolem nožíkem trochu ohnípal, protože při předchozí opravě jsem jí úplně neodkryl. Ač elektromechanik, není mi jasné co to je vlastně za součástku. Vypadá to jako nějaký kontakt, prostě dva plíšky nad sebou. Nějaká blokovací dioda, nebo naopak jiskřiště jako přepěťovka, fakt netuším bo CDI jsem nikdy nezkoumal. Taky moc nechápu, co vůbec dělá jiskra na CDI, vysoké napětí by snad mělo být až za cívkou ne? Váhal jsem mezi tím to zkratovat, nebo naopak oddálit ty plíšky. Raději jsem je teda oddálil a bylo po problému. Takže zatím jezdím. Mimochodem jsem byl v sobotu poprvé v Kersku a dobrý. Zrovna bylo nějaký to zahájení sezóny a potkal jsem stovky motorkářů kteří se vraceli od Poděbrad. Kánoj jsem žádnou neviděl :-)

Offline drtic

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #6 kdy: Neděle, 06/04/2008, 22:13 »
Tyto problémy sice nemám, ale pro jistotu jsem kouk na CDI, ale mám trochu jiný obal, že se nedá do něj dostat abych viděl do vnitř, jede a raděj nebudu do toho vrtat, abych něco nep..... !!! ;D  ;D  ;D
Není nad požitek z jízdy s nadbytkem kroutícího momentu!!!

Hurikan

• Host
« Odpověď #7 kdy: Pondělí, 07/04/2008, 06:38 »
tak ta soucastka je SMD dioda....... me uplne uhorela a myslim ze je to uplne ta sama jako ta moje,kdyby si to odkryl jeste vice ,zjistis ze jich je tam vic ......:) z tohoobrazku to neni moc videt ale na tistaku budes mit urcite u ty soucastky napsano D... a naky cislo(1-4)

Offline pigeon

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #8 kdy: Pondělí, 07/04/2008, 12:01 »
Diodky tam nějaký jsou a dokonce ještě blíž k okraji. Málem jsem jí uloup, když jsem to loupal. Ale tohle je takový větší, než obyč smd dioda a je u toho napsáno K. Takže nevím co to je za potvoru, bo na K si vzpomínám jen jako na stykač a ten to snad nebude :-)

Hurikan

• Host
« Odpověď #9 kdy: Úterý, 08/04/2008, 06:53 »
ja to mam odkryte vic jak ty.. tak az se dostanu do garaze tak se na to jeste podivam.....tak jedine ze by tobyl SMD stykac....... ;D ne delam si srandu..... mohl by to byt kondenzator,ty plisky by odpovidali jak si rikal.. ale ty se znacej C........