Takže jsem vyměnil svíčku a vyměnil benzín, který tam byl celou zimu. Čaplo to a zdálo se to být v pohodě. Byl jsem i minulý víkend pojezdit asi 100 kiláků. Včera jsem to zase vytáh, ujel jsem sto metrů a zase kucky kucky, vůbec to netáhlo, takže stejné projevy jako se mi staly už koncem loňské sezóny. Takže sedlo dolu a čumim při startování na CDI. A ona tam jiskra na součástce co je na fotkách v kroužku (poslední foto nic moc, měl jsem jen mobil). Asi to zvlhlo a začalo být vodivější. Takže jsem to zase kolem nožíkem trochu ohnípal, protože při předchozí opravě jsem jí úplně neodkryl. Ač elektromechanik, není mi jasné co to je vlastně za součástku. Vypadá to jako nějaký kontakt, prostě dva plíšky nad sebou. Nějaká blokovací dioda, nebo naopak jiskřiště jako přepěťovka, fakt netuším bo CDI jsem nikdy nezkoumal. Taky moc nechápu, co vůbec dělá jiskra na CDI, vysoké napětí by snad mělo být až za cívkou ne? Váhal jsem mezi tím to zkratovat, nebo naopak oddálit ty plíšky. Raději jsem je teda oddálil a bylo po problému. Takže zatím jezdím. Mimochodem jsem byl v sobotu poprvé v Kersku a dobrý. Zrovna bylo nějaký to zahájení sezóny a potkal jsem stovky motorkářů kteří se vraceli od Poděbrad. Kánoj jsem žádnou neviděl :-)