Autor Téma: Pár otázok  (Přečteno 2429 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

CCY600

• Host
Pár otázok
« kdy: Čtvrtek, 12/06/2008, 11:17 »
Čavte bratia,
Pred cca 2 týždňami som kúpil Canyona 600. Je to ročník 98. Je síce starší, ale celkom fajn jazdí. Mám však niekoľko otázok. Ak mi niekto odpoviete budem veľmi rád.

• pred dvoma dňami som si bol prevetrať trošku hlavičku s jedným známim ktorý má Suzuku GSX R 600. Je jasné že to nemôžme porovnávať, ale ako spoločný výlet to bolo celkom fajn až na to, že keď sa chlapec pohral s plynom a ja som sa snažil nestratiť ho až tak, tak som zistil, že som výfukmi "trošku" pripálil horné rohy držiaka ŠPZ. Je to normálne, taká teplota alebo to môže byť aj tým, že ho chovám Shell V Power ?
  • nefunguje mi otáčkomer a ani tachometer - ako by som vedel rýchlo odknotrolovať v čom je chyba ?
  • Keď uberiem otáčky v dedine alebo meste napr. na 3 prevodovom stupnie aby si len tak prdkal do výfuku a potom postupne začnem pridávať chvíľu zo sebou cuká a potom prestane. Pritom rýchlosť na tento stupeň nie je taká malá. Mám ho radšej držať pod vyššými otáčkami ?
Pri vytočení za stoja plého ľavného mi nádržka od brzdovky na riadítkach tlačí do masky. Robí to aj Vám.

Ďakujem   

Offline Darkness

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
  • Pohlaví: Mužské
Re: Pár otázok
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 12/06/2008, 13:27 »
Ahoj donedávna jsem měl novějšího Canyona 500, ale chování bude asi víceméně stejné, takže:

Citace
Keď uberiem otáčky v dedine alebo meste napr. na 3 prevodovom stupnie aby si len tak prdkal do výfuku a potom postupne začnem pridávať chvíľu zo sebou cuká a potom prestane. Pritom rýchlosť na tento stupeň nie je taká malá. Mám ho radšej držať pod vyššými otáčkami ?
Je to normální mě cukal cca do 3-4 tisíc

Citace
Pri vytočení za stoja plého ľavného mi nádržka od brzdovky na riadítkach tlačí do masky. Robí to aj Vám.
Robila :)
Suzuki DL 650 V-STROM (Týna :) )
bejvalky: Kawasaki ZZR 600, Cagiva Canyon 500, Jawa 350-634, Jawa 350-639, Simson S51 enduro, Gilera skutr

Offline Radim-CC

• Starší člen
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 12/06/2008, 14:16 »

• nefunguje mi otáčkomer a ani tachometer - ako by som vedel rýchlo odknotrolovať v čom je chyba ?

to bude špatný náhon tachometru... na předním kole z pravé strany stahni z hadice náhonu gumu, najdeš tam zlatou matku, tu odšrubuj a pod ní je pružina... potahni za nu trochu, jestli není urvaná (můj případ) a pokud nebude, popojed kousek a podiv se jestli se otáčí

jinak nový stojí u Papežíka 520Kč a oprava je na pul hodiny doma... stačí jenom pozhazovat plasty, odšrubovat 2 matičky a vyměnit... možná se tam nedostaneš, tak povolíš palubku... to je o 4 šroubky navíc...
Jezdím si jen tak pro radost.... tak mě vy ostatní řidiči neštvěte!!!

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #3 kdy: Pátek, 13/06/2008, 00:06 »

• Keď uberiem otáčky v dedine alebo meste napr. na 3 prevodovom stupnie aby si len tak prdkal do výfuku a potom postupne začnem pridávať chvíľu zo sebou cuká a potom prestane. Pritom rýchlosť na tento stupeň nie je taká malá. Mám ho radšej držať pod vyššými otáčkami ?

Ďakujem   

Bez otáčkoměru to nepoznáš, ale CC motor pod 3 000 otáček prostě vztekle škube řetazem...

Mě to nedělalo, ale měl jsem namontované protektory na ruce a ty to dělaly :-)

Značku jsem měl začerněnou od výfuků pořád...
BMW F650 CS '04

Offline roebuck

• Starší člen
    • http://www.roebuck.wz.cz
« Odpověď #4 kdy: Pátek, 13/06/2008, 07:38 »
Já sem tacho spravoval takhle:

Oprava tachometru

Zřejmě častou závadou bude to, že Vám najednou přestane ukazovat tacho. Příčin může být několik, ale u mne to byla celkem banalita. Jak zjistit příčinu?

Začněte tím, že rozpojíte bowden u předního kola, uvolněte jej ze zádržky na teleskopu, ohněte jej tak, aby jste viděli na tacho a zkuste jím zatočit na jednu nebo druhou stranu. Pokud se pohne ručička - závada není na lanku. Nyní si sežeňte přední stojan nebo zadní stojan a 2 tvárnice (více cihel, hranoly), prostě něco, čím můžete moto podložit. Postupujte tak, že sejmete dolní kryt motoru. Spodek Canyona tvoří důmyslně rám ve formě jakýchsi sáněk, takže motor je zavěšen nad nimi. Před přední kolo si připravte cca 20 cm vysoký předmět (mě se osvědčil kus syporexové tvárnice), zvedněte za spodky předních vidlí moto (musí být na zadním stojanu, jinak ztratíte rovnováhu) a kopněte pod přední kolo nachystaný předmět. Nyní vypodložte  moto uprostřed připravenými cihlami ( hranoly ...) a z pod předního kola vykopněte to, čím jste ho podložili. Máte teď uvolněné přední kolo na vysunutých teleskopech a moto na jakési minihoupačce. Na zadní nosič jsem dal 2 cihly, aby se mi to celé nehoupalo a kolo bylo v luftě. Teď vezmete obyčejnou zápalku a strčíte ji do výstupu snímače otáček předního kola - zjednodušeně šneku. Zatočíte předním kolem a pozorujete, jestli se sirka pohne. Pak zápalku pro jistotu ještě rukou přidržíte, jestli síla otáčení je dostatečná - pozor nesmíte ji tam zlomit. Pokud se sirka bezproblémově točí, pak máte ožvejkanej konec lanka. Pokud se netočí, je potřeba sejmout přední kolo.

Povolte 4 zajišťovací šrouby osy, odmontujte šroub v ose a do očka na druhé straně osy nasaďte šroubovák. Sundejte ty dvě cihly z nosiče a cukáním za šroubovák a kolébáním mota tak, že drndláte předním kolem o zem, snadno vysunete osu. Předtím ale odmontujte brzdu ze třemenu. Jen by dělala potíže. Kolo máte venku, nažež vám z jedné strany vypadne podložka přírubovitého tvaru vymezující polohu kola na ose a z druhé ten kónus se šnekem. Nyní vezmeme šneka a zjistíme, že má  po vnitřním obvodu prstencovitou matku z tvrdého platu, kterou lze pohodlně vyjmou a zkontrolovat. Pozor na plechový kroužek po kterém matka klouže, aby jste jej neztratili. Prstenec vrátíme na místo, vezmeme zápalku a zkusíme jí přes otvor lanka otáčet. Na jednu stranu to půjde bez problému, na druhou má prstenec tendenci se vysunout. Pokud to tak funguje, je šnek O.K.

Nyní se soustředíme na kolo. Při zevrubném pohledu na náboj kola zjistíte, že je tam takový další plechový kroužek, který se otáčí nebo taky ne a má na vnitřní straně takové dvě pacičky. Pokud jsme závadu neobjevili dosud, pak je určitě tady. Pokud se ten kroužek netočí, pak jsou nejspíše očehlané plastové výstupy na prstenci (viz.výše) nebo ty pacičky na tomhle kroužku. Pokud se kroužek točí, pak jsou ohnuté vnější pacičky kroužku, které není zatím vidět. Vezmeme šroubovák a jemným tlakem  vyhodíme pojistný kroužek, který přidržuje ten plechový kroužek s pacičkama a současně vymezuje uchycení  kónusu šneku.Vyjmeme kroužek a zjistíme, že na náboji kola jsou taková dvě vybrání na vnější pacičky toho kroužku. Tyto vnější pacičky musíme vyrovnat tak, aby se kroužek už nemohl točit. Pokud problém nebyl tady, pak musíme upravit vnitřní pacičky nebo koupit nový kroužek, je li problém v plastovém prstenci, pak je potřeba koupiut nový šnek. Nebojte se ty vnější packy kroužku vyhnout pořádně - to se prostě nesmí točit. Jde to lehce ve svěráku.

Opačným postupem to seskládáme dohromady, sem tam něco promažeme a postupně vrátíme přední kolo. Osu lze nastrčit docela dobře a naboucháte ji tam rukou. Až máte nasazeno kolo, tak dejte znovu zápalku do snímače a zatočte kolem, zápalka se musí točit. Pak zkuste připojit lanko a někoho si zavolejte, ať koukne na tacho. Pohyb ručičky je při roztočení kola natolik plynuly, že jej lze jen těžko pozorovat. Pokud vše funguje, pak opačným postupem s těma hranolama ukončete akci. Přední stojan to celkem zjednoduší, ale kolo je zbytečně vysoko a hůř se nasazuje. 

Offline marech

• Nováček
  • *
« Odpověď #5 kdy: Pátek, 13/06/2008, 08:43 »
Nazdar.  Moja krytka na SPZ je ohlodana a opalena a to ju krmim obycajnou 95kou. Fakt neviem ako sa este doteraz drzi na mieste  :)
            A nadrzka na brzdovku bohuzial tlaci do prednej masky aj na 500 kach..
            Na zvysok odpovedat neviem  ???

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
« Odpověď #6 kdy: Pátek, 13/06/2008, 10:22 »

Normální to asi není. Mě to začalo dělat hned po ujetí asi 100 km (kupoval jsem nového) Reklamoval jsem to v servisu, dlouho se cukali, že to je normální, ale nakonec to vzali a něco seřídili, oprava na 20 min. Už se to nikldy víc neobjevilo.
A všechno je jinak... Mik.

Offline faraon

• Nováček
  • *
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 24/06/2008, 10:09 »
ked ti nejde ani otackomer tak problem bude aj niekde inde ... mne nesiel tachometer (problem bolo lanko ) ale otackomer a vsetko ostatne na pristrojovke islo v pohode.

keby si mal pokazene to kolecko co je na kolese co toci tachometrovym lankom , tak mam jedno navyse...
« Poslední změna: Úterý, 24/06/2008, 10:31 od faraon »