Autor Téma: Výměna tlumičového oleje u Cnyona v přední vidli  (Přečteno 3803 krát)

0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma.

Offline leo487

• Nováček
  • *
  • Pohlaví: Mužské
Výměna tlumičového oleje u Cnyona v přední vidli
« kdy: Středa, 24/01/2007, 19:25 »
Ahoj, má tu někdo zkušenosti s výměnou tlumičového oleje v přední vidlici? Zájímalo by mě, zda-li stačí původní náplň ze spodu kluzáku jednoduše vypustit a shora nalít novou? Nebo to mám zas nějaký chyták? ::)
Cagiva Canyon 600, rv. 1996

Offline Bergr

• Starší člen
Re: Výměna tlumičového oleje u Cnyona v přední vidli
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 25/01/2007, 06:49 »
Nemá to žádný chyták  ;D
Suzuki V Strom DL 1000

Brunduch Osko?ínek

• Host
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 25/02/2007, 15:32 »
Ahoj, má tu někdo zkušenosti s výměnou tlumičového oleje v přední vidlici? Zájímalo by mě, zda-li stačí původní náplň ze spodu kluzáku jednoduše vypustit a shora nalít novou? Nebo to mám zas nějaký chyták? ::)

nemůžete někdo doporučit značku a typ oleje do vidlic u canyona, klidně i nějaký levnější, kolik se ho tam má dát? díky.

Offline Bergr

• Starší člen
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 26/02/2007, 06:51 »
Je to v manuálu. Myslím, že to má SAE 7.5
Suzuki V Strom DL 1000

Brunduch Osko?ínek

• Host
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 26/02/2007, 21:27 »
Je to v manuálu. Myslím, že to má SAE 7.5

jj je tam sae 7,5, nějakej marzocchi olej... dneska jsem v bikers crown koukal na voleje do vidlic co se dělaj a jsou to: 5w, 10w,15w a 20w... takže kterej bych tam měl hodit??? nestačilo by nakonec i něco takovýho:   http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=250  ??

znamená teda 5w že to pérování celkově změkne, vhodný třeba na choppery a to 20w že to bude tvrdý jak srážka s kamionem, jako třeba pro krosky a tak?

Offline Lukasrd169

• Aktivní člen
  • Pohlaví: Mužské
« Odpověď #5 kdy: Pondělí, 26/02/2007, 22:52 »
v podstate NE. na vyskozite oleje je zavysle TLUMENI ne perovaní. A tlumeni s perovanim musi bejt v umere dyby si dal na stavajaci predpeti pruzin ridsi olej tak by ti to malo tlumilo a ty by si hopsal jak srnec v riji a naopak.ale dyz si treba pritvrdis perovani tak je na snade aby si zvysil utlum.takze dyz za stavajicihostavu das husty olej tak nedocilis lepsich jizdnich vlastnosti
RIVER 500,Ducati MONSTER 900 S ... Nejvíce na živu se cítím tváří tvář smrti.

Brunduch Osko?ínek

• Host
Re: Výměna tlumičového oleje u Canyona v přední vidli
« Odpověď #6 kdy: Pondělí, 26/02/2007, 23:16 »
v podstate NE. na vyskozite oleje je zavysle TLUMENI ne perovaní. A tlumeni s perovanim musi bejt v umere dyby si dal na stavajaci predpeti pruzin ridsi olej tak by ti to malo tlumilo a ty by si hopsal jak srnec v riji a naopak.ale dyz si treba pritvrdis perovani tak je na snade aby si zvysil utlum.takze dyz za stavajicihostavu das husty olej tak nedocilis lepsich jizdnich vlastnosti

ahá, tak takhle je to... no tak s tím pérováním radši nic dělat nebudu, mám strach že to akorát zkurvim... jakej olej tam mám teda dát? ještě jsem našel tyhle midlandy, jsou dost levný ale nevím kterej z těch tří druhů vybrat...        http://www.motoobchod.cz/advertisement.asp?idk=183

já bych tu s tím vůbec neopruzoval ale za boha nemůžu ve starších diskuzích najít ani zmínku o tom co do těch vidlic u canyona lejete vy.

Brunduch Osko?ínek

• Host
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 27/02/2007, 09:01 »
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=223

tak jsem ještě narazil na tenhle, je to sae 7,5 takže to tam už můžu s klidnou duší nalejt že jo?

Offline Bergr

• Starší člen
« Odpověď #8 kdy: Úterý, 27/02/2007, 09:23 »
Klidně ho tam dej, já jsem tam dával myslím denicol, nebo motul, ono je to v podstatě jedno, důležitá je ta hustota  ;D
Suzuki V Strom DL 1000

Brunduch Osko?ínek

• Host
« Odpověď #9 kdy: Úterý, 27/02/2007, 10:00 »
óká, já taky na značky moc nehraju (jezdim cagivu))), hlavně že sedí ta hustota :) jsem zvědavej co vyteče z těch vidlic, jestli teda vůbec něco...