Autor Téma: jak je přiškrcený výkon na Canyonu 500  (Přečteno 1740 krát)

0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.

Offline pavel

• Nováček
  • *
  • Pohlaví: Mužské
jak je přiškrcený výkon na Canyonu 500
« kdy: Sobota, 14/07/2007, 13:53 »
Přivezl jsem si z DE Canyona s přiškrceným výkonem na 25KW. Ví někdo, jak je to provedené, a jak se toho zbavit? Ani nevím, proč to někdo spáchal. Mám teď rozebraný karburátor, a nevyznám se v tom. Jaká je vůbec funkce membrány, jednotlivých trysek, a jehel. K čemu jsou ty pidi dírky pod šoupátkem plynu? Dík za rady a odkazy.

Offline pavel

• Nováček
  • *
Re: jak je přiškrcený výkon na Canyonu 500
« Odpověď #1 kdy: Sobota, 14/07/2007, 20:12 »
Takže tam byla plechová vložka mezi karburátorem a válcem. Měla jen o něco málo menší průřez. Bylo by stačilo vyndat čtyři šroubky, a podložku vysunout.
Po smontování karburátoru se mi přehřívá motor. Nezhasíná kontrolka teploty, kouří se z válce. Co jsem mohl zpackat?

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 16/07/2007, 17:46 »
No jestli jsi zvýšil průtok směsi do válce, dostáváš tam víc vzduchu, benzínu => výkonu => odpadního tepla..takže to víc hřeje
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline Ice

• Odborník
    • motogang
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 16/07/2007, 17:59 »
Přivezl jsem si z DE Canyona s přiškrceným výkonem na 25KW. Ví někdo, jak je to provedené, a jak se toho zbavit? Ani nevím, proč to někdo spáchal. Mám teď rozebraný karburátor, a nevyznám se v tom. Jaká je vůbec funkce membrány, jednotlivých trysek, a jehel. K čemu jsou ty pidi dírky pod šoupátkem plynu? Dík za rady a odkazy.

O přiškrceném Canyonu slyším prvně... zvlášť, když plný výkon je 29kw
Suzuki Bandit 1250 SA r.v. 08, Jawa 350 r.v. 66, dříve Cagiva Canyon 500 r.v. 2000 (vzpomínám v dobrém)

Offline pavel

• Nováček
  • *
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 16/07/2007, 19:16 »
Proč se to škrtí, vážně nevím. Prý jsou tam i jiné trysky, které bych měl vyměnit.
Motorka mě teď nutí dávat hodně plynu. V nízkých otáčkách je to horší než předtím, ve vysokých to rve líp.
Mimochodem, je na prodej. Na poli, v lese, ve městě je to labůžo, ale na dálnici usínám.