Autor Téma: Poradte, koupit Cayona ci nekoupit Canyona  (Přečteno 9417 krát)

0 uživatelů a 5 Hostů prohlíží toto téma.

Snack

• Host
Poradte, koupit Cayona ci nekoupit Canyona
« kdy: Úterý, 21/08/2007, 09:50 »
Zdravim vsechny. Jsem stastnym majitelem Elefantra a premyslim o Canyonovi pro svou zenu (respektive si ho vybrala, libi se ji a to je na motorce pro zenskou proste nejdulezitejsi :-) )
Z fora jsem ale nabyl dojmu, ze je s Canyonem docela zabava a clovek se casto seznamuje s ruznymi servisy :-)
Takze ptam se Vas, starych "canyonaku" koupit, ci obratit jeji viru na jinou znacku?
Dalsi dotaz. proc vetsina z Vas presla z Canyona na neco jineho?
Diky za odpovedi

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
  • Pohlaví: Mužské
Re: Poradte, koupit Cayona ci nekoupit Canyona
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 21/08/2007, 11:21 »
Ahoj. Ten důvod, proč postupně opouštíme Canyona, ale obecně i značku Cagiva, je ten, jak správně tušíš, jeho nespolehlivost! Jediní, kdo vlastně neměli problém, jsou ti, kteří koupili nový stroj a řekněme tak do 20 000 km prodali. Jsou tu sice vyjímky, aĺe není jich mnoho. Ty problémy nužeš číst v sekci Cagiva. Je to pořád dokola a ty příspěvky co tu jsou, tu už dávno proběhli před 1-2 lety... Když se Cagiva zastaví, nastává další problém, a totiž vubec sehnat díly, dovozce sice objednává, ale italové neposílají, nebo pošlou často něco jiného. také cena dílů je dost vysoká.
Takže doporučuju se přeorientovat na Japonce. Ceny všech Japonských motorek jsou na docela přijatelné úrovni a ceny ojetin zvlášť. Když koupíš po sezéně, tak určitě neproděláš! Pokud se manželka zhlédla v cestovním enduru, nezbývá asi než koupit Hondu Transalp, vše ostatní bude asi pro ženu moc vysoký! Pokud netrvá na enduru, doporučuju se kouknout po nějakém cesťáku, třeba ceny u Suzuki jsou docela rozumný. Nedávno kolega koupil přepychový Suzuki SV 650 za 65 000. Tak štasnou ruku při výběru...
« Poslední změna: Úterý, 21/08/2007, 11:24 od Mikusak »
A všechno je jinak... Mik.

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 21/08/2007, 12:14 »
Zdarec čéče...

hele u ženskejch je to těžký, že jo... takže bych spíš doporučil použít frázi - Když ji miluješ, není co řešit...  ;D
Nevim... hele mrkněte po něčem jinym... A víš jak, jestli ta tvoje kočanda neměří minimálně aspoň 180 cm, tak nedostane z Canyona pevně na zem a toho bych se docela bál... SV je zbytečně výkonný a extrémní pro ženskou. Já bych doporučil nějakou Kawinu ER-5, Suzuki GS 500 E nebo něco od Hondice - CB 250 nebo 500, na pohled nic xtra, ale je to rozhodně spolehlivější... I když jestli to má bejt kánoj pro ženksou, tak bych se toho moc nebál. Když ten kousek bude v rozumným stavu, tak proč ne....  ;D  ;D  ;D Mrkni ještě na www.motoinzerce.cz nebo www.tipmoto.cz jen tak pro orientaci...

Ale jak už jsi řekl.... když se něco líbí, tak se to líbí...
Hayabusa 1,3 MPi

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 21/08/2007, 14:13 »
Já mám Canyona z roku 2000 a momentálně cca 33 000km a bez problémů.

Mám doma taky ženskou, co jezdí na motorce a vím, že u bab rozhoduje vzhled :-)

NEDOPORUČUJU jít do menší kubatury než 500ccm, pokud pro to nejsou legislativní důvody.

Já mám Canyona jako vstup mezi "velké" motorky. Až budou peníze, tak přestoupím na větší kubaturu, ale hlavně proto, že se moje zkušenosti snad vyvíjejí a že mě nebaví čistit řetěz :-)  :P
« Poslední změna: Úterý, 21/08/2007, 19:36 od Boris »
BMW F650 CS '04

Offline drtic

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 21/08/2007, 15:03 »
Zdarec.
Moje polovička si také vymanila Canyona a je sním velice spokojena. Jediné co jsem musel jí na motu udělat, bylo snížení zdvyhu zadní vydlice aby při zastavení nebyla na špičkách.  ;D
Mám také Canyona a krom volnoběžky ( výměna ) a prasklého ó kroužku v karbecu nemám zatím větší problém.
Žena si ji taky vybrala, protože se jí líbila( červena ).
Musíš posoudit sám.

Můj názor na to, že přecházejí starší členové na jiné stroje je, že po získání jezdeckých zkušeností hold jdou na silnější!!!  ;D  ;)  8)
Není nad požitek z jízdy s nadbytkem kroutícího momentu!!!

Offline Anti

• Starší člen
  • Elefant...vodou chlazený...
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 21/08/2007, 17:23 »
Moje milá si rovněž vybrala Canyona.Prostě se jí líbí.Na mojé lehké naléhání aby šla do Japonce nereagovala...
Nejdůležitější asi je,kolik ročně najezdí.Moje tomu moc nedá,takže kromě zimní kompletní repase a několika drobností mě zatím ještě nic nepotkalo.Musím ale podotknout že ten motor má najeto 14tisíc.Pokud si trochu kutil(jako že asi jo když máš taky itala ;D,)tak tě drobné opravy nevyvedou z míry,a je to furt lepší,jak polovičce vybrat jinou mašinu a mít to furt na talíři...
PS:Transalpa bych osobně nebral-Váha silného dvouválu a výkon silného jednoválu.Na ženskou moc "hamatný".Nehledě na to,že dvouvál potřebuje točit,což např. moje milá nesnáší.S výškou tech jednoválů to taky není tak hrozné-čím mladší,tím nižší a měkčí pérování(což bych vytknul Canyonovi-je zbytečně tvrdej,alespoň na enduro).Zkus Drahou nasměrovat např. na Suzuki Freewind nebo Aprilia Pegaso,to jsou podle mě správná babské mašiny. ;D

Offline Radim-CC

• Starší člen
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 21/08/2007, 20:29 »
Tak mě celkem zarážejí reakce "starých cagiváků" kord na cagiva-clubu :o ale asi na tom něco bude...
Canyon musí být srcovka, nebo na něj budete věčně nadávat... prostě, když se něco pokazí, tak se těšit, až dojdou nové díly a jak se na něm zase projedeš... prostě jak tu někdo psal: Když ho miluješ, není co řešit
Pegaso bych nebral, protože je to uplně ty samé nemoci, jenom to má navíc rotax.
Sem ti asi moc nepomohl 8)
Jezdím si jen tak pro radost.... tak mě vy ostatní řidiči neštvěte!!!

Offline Anti

• Starší člen
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 21/08/2007, 20:55 »
Myslím,že ten Rotax spoustu věcí řeší...

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
« Odpověď #8 kdy: Středa, 22/08/2007, 08:04 »
Na canyonoj sme najel kolem 24 tisica bez prblemu az na par lehkych oprav. VYhoda canyonu je ze spousty veci si udelas sama nemas problem. jednoduchej stroj motor karbec no rpoblemo. Presedlal sjem jen kuli tomu ze to proti vetru nalozeny nejelo a chtels em neco silbnejsiho ale dlouho sem zvazoval ze si ho necham. Chtel sem ho rpo mladou ale ta rekla ze yb to neuzivila  atak sel z domu. Ja proti cagive nic nemam. Ale asi je to vazne srdecni zalezitost.

A jen tak mimochodem na to ajkdlouhos e canyon vyrabel tak podivejte se na diosajn a tomu se zadnej transalp, pegaso a podobny sracky nevyrovnaj.
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #9 kdy: Středa, 22/08/2007, 09:44 »
Konečně se ozval i někdo ze spokojenejch majitelů Canyona, díky Špaťas :-)

Já jsem taky moc rád, že jsem si koupil Canyona.
BMW F650 CS '04

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
« Odpověď #10 kdy: Středa, 22/08/2007, 15:58 »
Je to divny ale na strazech zavidim tem co ho maj slo snim jet kamkoliv atd atd....
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #11 kdy: Středa, 22/08/2007, 18:01 »
Myslím,že ten Rotax spoustu věcí řeší...

Podlě mě rotax řeší spoustu věcí, ale jen v balení od BMW. Mám jeden doma a funguje krásně a neuvěřitelně málo žere....
BMW F650 CS '04

Offline Paolo

• Starší člen
« Odpověď #12 kdy: Středa, 22/08/2007, 21:16 »
Buď rád, že ten Rotax máš v BMW, protože v čem koliv jiném - tj. Aprilia a Jawa to je jedním slovem běs. Nic na to nemají a věčně se to s..e.
Suzuki DL 650 V-Strom, dříve Cagiva Canyon 500
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože může přijít blb, který neví, že to nejde a udělá to.

Offline Anti

• Starší člen
« Odpověď #13 kdy: Středa, 22/08/2007, 21:20 »
Bavora bych akceptoval,za předpokladu že by nebyl tak nechutně předražený...
To že se to v Pegasu a Jawě jebe,to máš z vlastní zkušenosti?Zatím sem se s tím názorem nesetkal...

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
    • http://www.sejrac.com
« Odpověď #14 kdy: Středa, 22/08/2007, 21:27 »
Bavora bych akceptoval,za předpokladu že by nebyl tak nechutně předražený...
To že se to v Pegasu a Jawě jebe,to máš z vlastní zkušenosti?Zatím sem se s tím názorem nesetkal...

Hele cena bawora je vzhledem ke kvalite zpracovani zcela akceptovatelna. Nechutne predrazeny jsou italsky masiny treba.... :) Takze asi tak muj nazor.
S11 >> J550 >>  S51E >> CC 600 >> MTS 620 D >> SF 848 >>DMhc 659  <<