Autor Téma: nastavenie karboratora  (Přečteno 3395 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

markuso

• Host
nastavenie karboratora
« kdy: Středa, 26/03/2008, 22:15 »
Zdravím chcem sa opýtať ako treba nastaviť na Canyone bohatosť zmesi, aby to štartovalo aj za studena.

doomik

• Host
Re: nastavenie karboratora
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 27/03/2008, 07:37 »
To je takovy orisek :-)
Ono to za studena bude startovat at nastavis bohatost jak chces (skoro), dulezite je aby byla zcela
zavrena klapka, protoze teprve pak funguje syticovy system jak ma. Pak ti to startne na tuk, ale zase
po zahrati a stahnuti sytice ti to chcipne. Ta klapka musi byt trosicku pootevrena, ale ja myslim, ze
nechat lehoulince povytazeny sytic je spravna volba. Ten sytic ti vlastne bude poustet hlavne vzduch, ktery
motoru pri zavrene klapce chybi.

markuso

• Host
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 31/03/2008, 21:10 »
Ďakujem za radu vyskúšam to.

Offline Lukasrd169

• Aktivní člen
  • Pohlaví: Mužské
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 31/03/2008, 22:35 »
je to vlastne cele o nastaveni otevrni klapky...... je to odvisli od teploty atd. takze je dobre si stim postelovat a casem si najdes tu spravnou pozici.... samozdrejme vse za predpokladu ze mas spravne jehlu nastaveni bohatosti spravny trysky atd....
RIVER 500,Ducati MONSTER 900 S ... Nejvíce na živu se cítím tváří tvář smrti.

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 01/04/2008, 08:03 »
Mě se osvědčilo startovat se sytičem "na půl", plnej sytič jen když je hodně zima (míň než +5).
BMW F650 CS '04

markuso

• Host
« Odpověď #5 kdy: Středa, 02/04/2008, 22:10 »
Dobre teda a ako by mala byť nastavená ihla? Ja ked štartujem s plným sýtičom vôbec neodpáli.Tak pomaly uberám a až pred koncom dva krat odpáli a zdochne. Skušal som aj pridaváť zmes ale to je to iste. Zase ked, pridám tym dlhým šrbom volnobeh aby to nezdochlo, tak zase za tepla to má vysoke otáčky.

Offline Lukasrd169

• Aktivní člen
  • Pohlaví: Mužské
« Odpověď #6 kdy: Středa, 02/04/2008, 22:38 »
pokud vim tak presny nastaveni je v servisnim manuale.... teda aspon pro river urcite ale s knourem je to nemlich to sami tak si to tam najdi je tam vsechno...... jehla sytost trysky ....
RIVER 500,Ducati MONSTER 900 S ... Nejvíce na živu se cítím tváří tvář smrti.

doomik

• Host
« Odpověď #7 kdy: Čtvrtek, 03/04/2008, 09:47 »
Skrtici klapka by mela byt nastavena zhruba tak ze uvidis ze strany od motoru pul te prvni dirky,
jsou pod ni vyvrtany myslim 3 do smesovaci komurky pro vyrovnavani prechodu.
Z pohledu zepredu je to odhadem tak skvirka na papir :-)

markuso

• Host
« Odpověď #8 kdy: Čtvrtek, 03/04/2008, 10:51 »
Dnes som skúšal uplne zavrieť škrtiacu klapku, dal som plný sytič chytila na tuk ale neudržala si otáčky takže zdochla. Takže som musel tu škrtiacu klapku pootvoriť.Lenže točenim tým dlhým šrobom sa rozladia volnobežne otáčky motora za tepla. A teraz je otázka ako to zosuladiť, aby to išlo aj za tepla aj za studena. 

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #9 kdy: Čtvrtek, 03/04/2008, 17:28 »
Zkus si nastavit volnoběh za tepla a startovat na půl sytiče...
BMW F650 CS '04

doomik

• Host
« Odpověď #10 kdy: Pátek, 04/04/2008, 07:20 »
No to je prave to co jsem ti psal. Mysis i za tepla mit minimalne pootevreny sytic, staci fakt
kousek. Myslim, ze takhle je nastavena vetsina tehle motorek. Pak ti to bude drzet i za tepla.
Mne to taky stve, ale napadla mne jeste jedna varianta, ale jsem ji jeste nezkousel.
Vysroubuj vzdusnik volnobehu a nastavit sroub bohatosti na nejake 2,5 az 3 otacky.
Jde o to aby mel motor dost vzduchu i na volnobeh a mne se nechce prevrtavat
vzdusnik, kdyby to bylo k nicemu tak bych mel vzdusnik na prd :-)
« Poslední změna: Pátek, 04/04/2008, 07:24 od doomik »

doomik

• Host
« Odpověď #11 kdy: Pátek, 04/04/2008, 07:29 »
Zkus si nastavit volnoběh za tepla a startovat na půl sytiče...
No to jo prave ten postup, ktery "nam" nejede, ale mozna jsi mel sytic taky lehoulince
pritazeny a ani o tom nevis ne?
Syticovy system pracuje pouze u zavrene klapky, kdy ma nejvetsi podtlak v syticove
komore nahore a tak zasobuje motor vyhradne on.
Pokud pooteviras klapku pridavas vzduchu a syticovy system ztraci ucinnost.

markuso

• Host
« Odpověď #12 kdy: Neděle, 06/04/2008, 21:39 »
Takže po rôznych špekuláciách štartujem za studena na pol sýtiča,a ked to drapne tak ho musím vytiahnuť naplno, aby sa to dostalo do otáčok.Po chvíli ho môžem úplne stiahnuť a drží si voľnobeh.Lenže za tepla musím dlho točiť,aby to chytilo a keď povytiahnem trocha sytič ako ste radili tak to vôbec neodpáli.Skušal som točiť aj s zmesovým šrobom ale pri 1 otáčke to najlepšie chytá.Ale stále to nieje ešte ono.

doomik

• Host
« Odpověď #13 kdy: Pondělí, 07/04/2008, 06:57 »
No a asi vic uz z toho nedostanes :-(
Jedine dej jiny karbec a snad to helfne, nejaky primo ovladany soupatko.

markuso

• Host
« Odpověď #14 kdy: Pondělí, 07/04/2008, 18:42 »
Chcem sa ešte opýtať akú mám dať sviečku na canyona keď predpísaná je champion C6YCC a nemožem ju zohnať a už sa ani nevyrába.Ďakujem za radu