Autor Téma: Přídavný světlomet  (Přečteno 3139 krát)

0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.

Offline Tomas

• Nováček
  • *
Přídavný světlomet
« kdy: Úterý, 03/06/2008, 13:30 »
Ahoj Cagiváci. Mě Cagiva 500 svítí opravdu mizerně (musím svítit na dálkový světlo, protože na tlumeném světle ta čočka není z dálky vidět jak svítí a v noci ty světla taky žádná sláva-mě zajímá, jestli je to u všech CC stejné?-žárovky jsem vyměnil, napětí je v poho ???) a slyšel jsem, že se dopředu dává přídavné světlo od Helly. Nemáte s tím někdo zkušenost nebo jestli tam už něco máte, tak typ světla, který bych taky vyzkoušel. Zřejmě se asi bude muset udělat nějaký držáček.

Zatím díky.

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
  • Pohlaví: Mužské
    • http://www.sejrac.com
Re: Přídavný světlomet
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 03/06/2008, 14:02 »
Pokud ti sviti tlumeny mizerne, je mozny, ze mas zanesenou cocku. Zkus svetlo rozdelt, jde to relativne v pohode a cocku vycistit. Usadi se na tom takovej jemnej film z pokoveni paraboly, nebo nevim odkud to muze byt.
Jinak pridavna svetla se tady uz resili, ale ted nemam cas to pohledat.
S11 >> J550 >>  S51E >> CC 600 >> MTS 620 D >> SF 848 >>DMhc 659  <<

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 03/06/2008, 16:34 »
JO čéčče...sejr má pravdu...nebejt asi montáže stroboskopů na mojeho canyona, tak na to asi ještě nikdo nepřišel...Tenkrát to byla fakt pakárna...
Opatrně demontuj přední masku, zase tak těžká práce to není, ale bacha prosím tě na to, aby ti nepopraskaly plasty, jsou fakt trvrdý. No a potom jen už vymontuj světlo, vyjmy vnitřek a mrkni na čočku. Rád s na ni usazuje vypálenej prach z paraboly. Podle mě, to bude tím. Taky mě to spíš nesvítilo, ale potom se to zase srovnalo... :)
Hodně štěstí...
Hayabusa 1,3 MPi

Offline Radim-CC

• Starší člen
« Odpověď #3 kdy: Středa, 04/06/2008, 11:34 »
mě taky nesvíví, ale na to si časem zvykneš... jezdit potmě, svítit 3 metry před sebe a z protisměru to do tebe perou xenonama ;D

dával jsemm silnější žárovku a zjistil jsem, že z paraboly se oloupala celá odrazová vrstva... doufám, že až tam nechám udělat novoou tak to bude v pohodě...

a nevíte, jestli by šlo poštelovat dálkové světlo? mám je sklopené uplně dolů a tlumené mi svítí sotva 3 metry přede mne a dálkovým budím veverky v korunách stromů
Jezdím si jen tak pro radost.... tak mě vy ostatní řidiči neštvěte!!!

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
« Odpověď #4 kdy: Středa, 04/06/2008, 14:05 »
Svetlo postelovat jde, mas tam na to sroubek, nedavno jsem tady nekomu daval obrazek jak to vypada.

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #5 kdy: Středa, 04/06/2008, 16:04 »
stači se tam jen trochu kouknout...poštourat. Ale tušim, že se dá seřídit pouze vertikální osa. HOrizontální osa se myslim štelovat neda... ;)
Hayabusa 1,3 MPi

Offline Radim-CC

• Starší člen
« Odpověď #6 kdy: Středa, 04/06/2008, 18:31 »
Svetlo postelovat jde, mas tam na to sroubek, nedavno jsem tady nekomu daval obrazek jak to vypada.

to vím, ale to šteluju celé světlo... a já potřebuju nějak ošidit pouze dálkové...

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
« Odpověď #7 kdy: Středa, 04/06/2008, 18:34 »
Tak to budes mit asi nejaky vypadly z paraboly, nebo nejak nahnuty. Zkus svetlo rozdelat, jde to jednodusse. Takhle je kazda rada draha, koukni se tomu na streva, jak to tam vypada. Kdyz to sviti takhle divne, neco tam bude rozharaseny a zvenku s tim nehnes :-)

Offline drtic

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #8 kdy: Čtvrtek, 05/06/2008, 11:20 »
Měl jsem podobný problém se svítivostí a skutečně pomohlo vyčistit tu čočku tlumeného, jen je kolem dost rozebírání a štelování je také horizontální.
Není nad požitek z jízdy s nadbytkem kroutícího momentu!!!

Offline Radim-CC

• Starší člen
« Odpověď #9 kdy: Čtvrtek, 05/06/2008, 21:17 »
rozebrané jsem to měl a nic divného tam nebylo... jenom mě nenapadlo se podivat jestli třeba není vyhlá žárovka od dálkového

Offline Choze

• Aktivní člen
« Odpověď #10 kdy: Pátek, 06/06/2008, 16:12 »
Vertikálně se to seřizovat nedá, jen horizontálně  ;) Rozdělával jsem to kvůli nesvítivosti i v Norsku v kempu, celkem u toho byla prdel (kolem stojící čumilové), ale dá se to v poho. Rozdělat, vyčistit!!!!!
Yamaha FZ6S-S2 2007  45 200km (Canyon 500 '99 44 400km prodáno duben 2007)

Offline drtic

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #11 kdy: Sobota, 07/06/2008, 07:53 »
Ta svítivost je snad kus od kusu jak se jim povedla!!!!
Jelikož máme doma dvě CC, tak mě svítí v noci nic moc ( i po vyčistění), ale na té druhé je to v noci úplně v pohodě.
Známej elektrikář mě říkal, že to taky záleží na výkonu těch cívek dobijení, stačí závit míň či víc a to je poznat.
Není nad požitek z jízdy s nadbytkem kroutícího momentu!!!