to Pastell: nechci ze sebe d?lat n?jakého superznalce i když jsem se svého ?asu zabýval stavbou závodních motor? /automobilovejch/, ale co se tý?e oleje do Canyona tak ten 10W60 co popisuješ je opravdu to nejlepší, co tam m?žeš nalít. Mám dva známé, kte?í se živí v cagiva servisech jako mechanici - jeden v ?echách a druhý v N?mecku a oba mi tvrdili, že když d?lali vým?nu ložiska na klice, tak to bylo vždy na motoru, do kterého majitel? lil n?co jiného než 10W60. Oba tuto viskozitu doporu?ují i do našich zem?pisných ší?ek a to kv?li tomu, že i motorká? ob?as popojíždí v lét? v kolon?, nebo stojí s nastartovaným motorem na sv?tlech apod. Takže se jejich rad držím a zatím motor bez problém?. Je fakt, že i když má ten motor olejový chladi?, tak teplota p?i stojícím motocyklu pom?rn? dost stoupá. Nakonec tento olej jsem m?l doporu?en i v manuálu a na samolepce na karteru od výrobce. P?iznám se, že jsem jinak zarytý p?íznivce Castrolu, ale v p?ípad? canyonu dodržuju to, co jsem psal. Možná bude mít n?kdo jiný, nebo p?ímo opa?ný názor, ale to už záleží na každém. To je jako blondýna versus bruneta - co ?lov?k, to názor.