Re: Bundi?ká?i - Pár slov o MC...
Je fakt, že se hodlám p?iživit na Harleyovym ?lánku „Bundi?ká?i, aneb Vole...“. Taky je fakt, že ty moje blafy s p?edloženým tématem až tak úzce nesouvisí – takže Harley promi?, ale n?jaká slabá spojnice se snad najde... P?iznávám, že nemám rád ortodoxní p?ívržence ?ehokoli. V n?kterých p?ípadech se totiž slovo ortodoxní dá nahradit výrazem zavilý, nesnášenlivý, netolerantní. Sta?í mrknout do historie a bohužel i do sou?asnosti. Ale nechci sem tahat politiku.
O to horší je, že se to týká i nás - motorká??. Mám na mysli ty r?zné žabomyší spory, které mezi sebou vedeme ohledn? motoklub? (honosn? MC) – t?ch „jedin? pravých“ = ú?edn? posv?cených a takových „t?ch zavrženíhodných“, co vznikly jen tak pro radost. Tyhle hovadiny, který si vymýšlíme, se logicky obracej proti nám, když je potom p?emílá tisk a ostatní média. Že ty spory žabomyší jsou, to si teda skute?n? myslím a vzhledem k tomu, že mi visí na krku šest k?ížk?, tak mi snad n?jaký ten nadhled úpln? nechybí.
Dohadovat se o tom, která motocyklová parta má a nemá „právo“ mít na hrbu namalovaný logo MC; kdo je a kdo není „opravdovej biker“ podle toho, jestli si vozí zadek na „davidovi, na rejži nebo – nedej pámbu - na Jawce" - to mi p?ipadá stupidní. A když se ob?as v „našich motorká?ských“ ?asopisech objeví zd?vod?ování nesmyslných námitek a požadavk? p?íslušník? „t?ch legitimních“ MC, tak se dost bavím. Musím dodat, že špatn?. Jejich argumentace mi siln? p?ipomíná totalitní fór o ?ezníkovi, který - po otev?ení krámu, p?ed nímž byla obrovská fronta - pozval dovnit? pouze ?leny bratrstva ko?i?í pracky a ?ekl jim: „Na krám? mám hovno, ale vy straníci máte právo to v?d?t první.“
Taky docela mrkám jak se my motorká?i, co milujeme „volnost, rovnost a svobodu“, dokážeme ohán?t „stanovama, regulema, registrací“ a spoustou jinejch blbostí. Možná ješt? tak ta volnost, ale rovnost a svoboda – tu by nám asi n?kte?í tihle hošící rádi p?id?lovali na poukaz. Když natáhnu nosem luft, cejtím staré známé ortodoxní elitá?ství, nafoukanost a buzeraci. Jen dost dob?e nechápu, z ?eho ten pocit nad?azenosti pramení. Že by stesk po ur?itých výsadách jako u toho ?ezníka? Nebo, že by tady byl n?jaký MC „Rychlých šíp?“, který si musí chránit sv?j ?istý štít? A p?ed kým? P?ed klukama, co místo fetování montujou a lešt?j mašiny, okouzlujou místní buchty a na k?ivácích mají nápis MC Pr?álkovice? Ti mu pokazí reputaci? Pokud ano, tak to s tou reputací asi moc slavný není.
Je mi jasný, že jsem práv? prošel bosejma nohama vosím hnízdem. Taky je mi jasný, že si koleduju o nakopání do ?iti, ale máme tu demokracii, tak pro? to neprubnout! Vím, že moje blafy na v?ci nic nezm?ní ani mašina mi nepojede líp a tak nám „bez p?íslušnosti“, ale i t?m „ortodoxním“ p?eju, abychom si díky naší nesnášenlivosti ?asem nevysloužili nálepku „ortodoxní blbci“.
zdroj:http://www.idragons.cz/view.php?cisloclanku=2005111001