Autor Téma: Olej - MotoRobert  (Přečteno 3774 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
  • Pohlaví: Mužské
Olej - MotoRobert
« kdy: Pátek, 30/06/2006, 16:42 »
Ahoj, tak bude na tachá?i zachvíli 10000km tak budu m?nit. Byl jsem u MotoRobert v Brandýsku. Tam mi cpali Agipa 4T full syntecic...litr za 380k?. Filtr stál 280k?. ?íkal jsem že mam v manuálu napsáno, že tam má bejt Shall 4T mineral a on mi ?ek, že to je hovadina. Že do t?hne motoru se v?bec minerál neleje. Ale jak pro?ítám forum, tak koukám že ho tam lejete...ten 20W50. Jakej je vlastn? rozdíl ve vlastnostech toho oleje miterál/syntetika ?? Protože dávat 800 za olej to se mi nece...
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline Josef

• Starší člen
Olej - MotoRobert
« Odpověď #1 kdy: Pátek, 30/06/2006, 17:08 »
Sice nemám Rivera, ale jestli je to motor jako Canyon, tak já mám v manuálu i na kyvce na samolepce napsáno 20W50, ale syntetiku.
Suzuki DL-650 V-Strom, r.v. 2006
Canyon 500, r.v. 99 - prodáno v srpnu 2010

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Olej - MotoRobert
« Odpověď #2 kdy: Pátek, 30/06/2006, 19:27 »
Citace: Pepicek
Sice nemám Rivera, ale jestli je to motor jako Canyon, tak já mám v manuálu i na kyvce na samolepce napsáno 20W50, ale syntetiku.
Jj je to motor jako Canyon, ale zjistil jsem podle výrobního ?ísla v TP že to je 600ccm. Takže ano je to stejnej motor akorát o 2 fichtly v?tší obsah.
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline Josef

• Starší člen
Olej - MotoRobert
« Odpověď #3 kdy: Pátek, 30/06/2006, 22:24 »
Tak bych ho asi na oleji nešidil. Ono minerálem asi nic nepokazíš, pokad jezdíš v 'normálních' podmínkách, zas by asi cht?l ?astejim?nit, tak si moc nepom?žeš...

Offline Pastell

• Starší člen
  • Ducati S2R 1000
Olej - MotoRobert
« Odpověď #4 kdy: Sobota, 01/07/2006, 07:28 »
Jestli jí máš rád jako já dop?eješ jí plnou sinteticu agip 10w60 4t super racing
ho visto,ho preso,comperare ... per amore ...Ducati

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Olej - MotoRobert
« Odpověď #5 kdy: Sobota, 01/07/2006, 11:00 »
No jezdím okresky, m?sto jenom projedu Kladno, a to neni žádný velký stání v kolonách. Když jedu do Práglu, tak jezdím pu?eným autem. To je lepší než to píct v zácp?. Takže uvidím, jak na tom budu s pen?zi.
Jakej levn?jší olej byste doporu?ili? Já si našel Shell Advance VSX 4 1l za 249k?, plná syntetika, d?laji 15W50 a 20W40 takže asi jende z t?hle si koupim až pojedu dnes na Shellku

Jouzef

• Host
Olej - MotoRobert
« Odpověď #6 kdy: Sobota, 01/07/2006, 21:57 »
Problem je jeden...

Mineral tvori usazeniny....

Synthetika ty usazeniny rozpousti..

to znamena ze pokud si tam mel mineral  tak tam lej mineral  jinak se muze utrhnout kus usazenyny a rozbit mor....

Offline Josef

• Starší člen
Olej - MotoRobert
« Odpověď #7 kdy: Sobota, 01/07/2006, 23:13 »
Advance VSX 4 je polosyntetika, ne plná syntetika, to je Advance Ultra 4, alespo? pokud nebyl v poslední dob? "inovovanej", tak mí?íš n?kam mezi... Oleje Shell všeobecn? bývaj dobrý, pokud budeš volit z t?ch dvou cos psal tak spíš ten  15W50.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Olej - MotoRobert
« Odpověď #8 kdy: Neděle, 02/07/2006, 22:18 »
Citace: Pepicek
Advance VSX 4 je polosyntetika, ne plná syntetika, to je Advance Ultra 4, alespo? pokud nebyl v poslední dob? "inovovanej", tak mí?íš n?kam mezi... Oleje Shell všeobecn? bývaj dobrý, pokud budeš volit z t?ch dvou cos psal tak spíš ten  15W50.
No podle oficiálních ingormací na stránkách Shellu je napsáno že to je plná syntetika. Asi je tedy inovovaný. Nebo jsem se 2× p?ehlídnul,ale to je taky dost dob?e možný. Byl jsem na Kladn? na 2 Shellkách a ani na jedný ho nemaji. Nemaji tam ani jeden 4taktní olej do motorek. Tak ?íkal ,že by m?li p?ivezt zásoby, tak jsem tam byl druhý den a stejn? ho nemaji. Ješt? se tedy musím stavit v Dejvicích tam je taky Shell. Jinak prodava? mi ?íkal, že jinde než na benzínce ho neprodávaji...

Offline Josef

• Starší člen
Olej - MotoRobert
« Odpověď #9 kdy: Pondělí, 03/07/2006, 08:40 »
Hm tak ti nevím, ale tohle vidím na stránce Shellu já:

Shell Advance VSX 4

SAE 10W-40, 15W-50, 20W-40

Vysoce výkonný, ?áste?n? syntetický motocyklový olej pro ?ty?taktní motory.
------------------------------------------------------------------------------------------
Shell Advance Ultra 4

SAE 10W-40, 15W-50

Špi?kový pln? syntetický motocyklový olej zajiš?ující optimální chod všech vysoce výkonných ?ty?taktních motor? v?etn? motor? závodních.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Olej - MotoRobert
« Odpověď #10 kdy: Pondělí, 03/07/2006, 12:51 »
No tak jsem se p?ehlídul. D?kuju za upozorn?ní :-) Stejn? ho nem?žu sehnat, byl jsem už v 2 Shell na kladn? a dnes v praze a nikde ho nemaji. V Praze maji jenom 10W40