Autor Téma: Canyon 500 vynechává v nízkých otáčkách  (Přečteno 7998 krát)

0 uživatelů a 5 Hostů prohlíží toto téma.

Offline pavel

• Nováček
  • *
  • Pohlaví: Mužské
Canyon 500 vynechává v nízkých otáčkách
« kdy: Neděle, 05/08/2007, 12:38 »
Jestli zná někdo tyhle příznaky, ať prosím poradí :

V záběru motor jede dobře, když uberu na rovině nebo z kopce, začne škubat. Přestane když začnu vyloženě brzdit motorem, nebo zase přidám. Nemůžu jen tak udržovat rychlost, hlavně z kopce. Musím to buď tůrovat nebo brzdit. Volnoběh je čistý při 1500 otáčkách, níže to vynechává. Vyrobil jsem si šroubováček, kterým se dá štelovat sytost pro volnoběh, ale problém to neřeší. Svíčka je nová, a sklepnutá na 0,6 mm, vzducháč nový, nádrž i karbec vyčištěné. Vyzkoušel jem různé benzíny. Spotřeba kolem 6 litrů. Najeto 30 000.

Offline Radim-CC

• Starší člen
Re: Canyon 500 vynechává v nízkých otáčkách
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 05/08/2007, 12:50 »
To je to proč nemají canyony servisáci rádi. Tam jsou samé neidentifikovatelné závady ;D
Jestli máš možnost, tak si zkus od někoho půjčit druhé CDi jestli to není tím. 
Jezdím si jen tak pro radost.... tak mě vy ostatní řidiči neštvěte!!!

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
    • http://www.sejrac.com
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 05/08/2007, 12:55 »
No nevim, ja bych to videl na rozhozene ventily mozna.
S11 >> J550 >>  S51E >> CC 600 >> MTS 620 D >> SF 848 >>DMhc 659  <<

Offline pavel

• Nováček
  • *
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 06/08/2007, 15:46 »
Rozhozené ventily? Co si pod tím můžu představit, špatné časování, volný rozvoďák, nebo špatná vůle ventilů?

Offline Choze

• Aktivní člen
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 06/08/2007, 21:28 »
vůle
Yamaha FZ6S-S2 2007  45 200km (Canyon 500 '99 44 400km prodáno duben 2007)

andy

• Host
« Odpověď #5 kdy: Pátek, 10/08/2007, 17:26 »
Me to dela uplne to samy. Jen asi ne tak vyrazne, pac s tim normalne ziju. Je to takovy lehonky skubnuti asi kazdy 2s....
Ventily TED udelany svicka NGK Iridium bla bla a z bohatosti si ted trochu hraju, ale nerek bych, ze to ma vliv... vzduchac OK.

Proste Canyon rikam si :)

Offline Bergr

• Starší člen
« Odpověď #6 kdy: Pondělí, 13/08/2007, 06:36 »
Tohle dělají svíčky, konkrétně NGK, kvalita téhle značky šla do háje, už jsem to slyšel z více míst, dokonce se s tímhle potýkalo pár lidí s V-Stromem, jeli do Turecka a nešlo udržovat konstantní rychlost, začalo to vynechávat, dali tam Denso a je klid, stejně se to projevuje u Jawy s Rotaxem, cuká a škube, přitom BMW, nebo Pegaso to nedělá, nemají tam NGK, ale Jawa je am má od výrobce.
Suzuki V Strom DL 1000

Offline pavel

• Nováček
  • *
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 04/09/2007, 20:59 »
Svíčku jinou než NGK jsem prostě nikde nesehnal, ale stejně nevím, jaký by to mohlo mít vliv.
Mimochodem byla černá, tak jsem spustil jehlu nejdřív o jednu, a pak dokonce o dvě drážky. Cuká to s podstatně menší intenzitou (jezdí se mi teď mnohem líp), ale stejnou frekvencí, a za stejných podmínek, čili problém je jinde.
Došlo mi, že vlastně nejde o vynechávání, nýbrž kopání. Už jsem něco slyšel o tom, že Canyon dává v nízkých otáčkách maximální předstih místo minimálního, a taky jsem slyšel něco o detonacích. Když otáčky zpomalujou přibližně k hranici 2500, tak to kopne jen sem tam, a při nižších otáčkách už pořád. Když zrychluju z velmi nízkých otáček, mašina sebou mlátí, ale ne a ne se rozjet.
Ovšem dokud bylo teplo, tak bezvadně startoval. Teď se mu moc nechce, ale to nebude předstihem.
Dá se předstih seštelovat doma?
A co ty detonace? Mohlo by k nim docházet, třeba kvůli velkému nánosu carbonu? Stávalo by se to v tom případě jen v nízkých otáčkách?

Offline Radim-CC

• Starší člen
« Odpověď #8 kdy: Středa, 05/09/2007, 13:00 »
Ty s tim jezdíš na 2500 otáček??? :o     obecně jednoválce v nízkých otáčkách "cukají" mě začíná cukat pod 3000 otáček, proto ho níž nepouštím, ale když už se povede, tak jemným přidáváním plynu se dostanu nad 3000 bez cuknutí... a při brždění motorem nemám žádné potíže
Jezdím si jen tak pro radost.... tak mě vy ostatní řidiči neštvěte!!!

Offline Anti

• Starší člen
  • Elefant...vodou chlazený...
« Odpověď #9 kdy: Středa, 05/09/2007, 16:04 »
Žádný jednoválec se nepoužívá pod tři tisíce,protože cuká a klepe.Při nepracovní otočce ho nemá kdo zastoupit.Jednovály co uměli už od volnoběhu se dělali dřív.Měly dlouhý zdvih,malé plnění(ventily),a neuvěřitelně těžký klikový mechanismus...Hned bych takovej bral  :P
Předstih se na těchto motorkách nešteluje,motor na to má CDI(řídící jednotku).Ta vyhodnocuje optimální dobu zážehu podle okolností dle přednastavené předstihové křivky.
U karburátorových jednoválů je to většinou jen podle otáček motoru.U stříkaček je tech okolností daleko víc(poloha škrtící klapky,podtlak v sání,teplota nasávaného vzduch atd.)

Offline pavel

• Nováček
  • *
« Odpověď #10 kdy: Středa, 05/09/2007, 17:47 »
No tak možná je to normální. Míval jsem kývačku 250, a ta bez zátěže jela i na volnoběžné otáčky pěkně. Když jsem přidal, tak se třeba trápila, ale vždy pravidelně. Canyon mi pod 3000rpm kope nepravidelně. Už to neřeším. Po sezoně pude.

Offline Anti

• Starší člen
  • Elefant...vodou chlazený...
« Odpověď #11 kdy: Středa, 05/09/2007, 18:40 »
Jenže Kejvačka je DĚLO :)
Co bych dal za mašinu s takovým průběhem výkonu motoru...
Vydržela mi jako jediná láska 15let...
Motorku co jede od volnoběhu hledám doteď.Dneska to samozřejmě žádný motor neumí,protože mají minimálně pětinásobný výkon,ale slušně jedou i jiné jednovály(pokud je držíš nad 3000),a úplně nejvíc mi sedělo devítikilo od Ducati.Po neděli bych si měl pro jedno jet,v provedení od Cagivy...
« Poslední změna: Středa, 05/09/2007, 18:45 od Anti »

Offline pavel

• Nováček
  • *
« Odpověď #12 kdy: Středa, 05/09/2007, 20:14 »
Ovšem kýva byla taky dvoutakt, a bylo to cítit nejen na ní, ale taky za ní. No nic, s Canyonem holt budu muset jezdit jinak, a příští rok koupím nějaký dvouválec.

Offline Bergr

• Starší člen
« Odpověď #13 kdy: Čtvrtek, 06/09/2007, 12:53 »
dvouvál taky nemá rád otáčky pod 3000  ;D aspoň ten můj, i když jede i pod 3000, ale sranda začíná na 5000. Jinak já s canyonem tyhle problémy neměl, jen pár mích známích s stěžovalo na NGK, já je teda taky používal a problém nebyl, ale tohle jsou zkušenosti s NGK z této sezóny, tak nevím. Jinak na canyon jde ještě BOSH a i DENSO, dají se sehnat.
Suzuki V Strom DL 1000

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #14 kdy: Čtvrtek, 06/09/2007, 15:03 »
hele... já ti čoveče nevim  ???  ???  ??? jestli takhle podtáčíš motorku... tak by to chtělo něco malinko změnit... že by třeba ještě trochu víc pootočit plynem???
je hovadina se tím zabejvat, jelikož takhle ti bude mlátit každej jednoválec i více válec... ;D  ;D  ;D
Hayabusa 1,3 MPi