Autor Téma: Poradte, koupit Cayona ci nekoupit Canyona  (Přečteno 9405 krát)

0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.

Offline Boris

• Aktivní člen
Re: Poradte, koupit Cayona ci nekoupit Canyona
« Odpověď #15 kdy: Středa, 22/08/2007, 22:10 »
Jo novej bramborák je dooost drahej, ale podle mé zkušenosti se dá v germánii v zimě docela dobře nakoupit a za rozumný peníze.
BMW F650 CS '04

Offline Anti

• Starší člen
  • Pohlaví: Mužské
  • Elefant...vodou chlazený...
« Odpověď #16 kdy: Čtvrtek, 23/08/2007, 08:59 »
BMW 650 Dakar r.v.2001-Bratru 120tisíc.Když vezmu Itala,tak se za to dá sehnat třeba Navigátor nebo Caponord.
Z Italů je nechutně drahá hlavně Ducati a samozřejmě takové speciílky jako MV Augusta nebo Bimota,ale to jsou exkluzivní stroje,ne spotřebka.
Například výše jmenovaný Bavor stojí nový to co litrový Japonec(V-Strom),a to je pro mě prostě nepoměr.Nehledě,že stroj podobného typu(nové XT) se dá sehnat skoro o sto levněji.Bavoři vždy byly,jsou a budou drazí,a to i stroje bez těch jejich Tele a Para...

Offline roebuck

• Starší člen
    • http://www.roebuck.wz.cz
« Odpověď #17 kdy: Čtvrtek, 23/08/2007, 09:22 »
Canyon má v zásadě jen 3 vážnější technické problémy: startér, CDI a volnoběžku. Pokud již bylo něco z toho měněno, pak si ten problém můžeš vyškrtnout ze seznamu páč pak už zpravidla nenastane. Dál je tu jen malý výkon, ale na dodržování předpisů to bohatě stačí. Krade se to minimálně. Pokud máš Elefanta, tak víš kde nechat spravovat. Náklady na údržbu jsou minimální - olej, brzdovku a destičky si vyměníš sám, s trochou šikovnosti zvládneš i ventily, pneu vydrží až 25 tis, řetězovka i 30 tis..
Mám najeto 54 tis. km, měněn startér a CDI - čekám, kdy se vysype volnoběžka. S novým vzduch filterm, olejem Castrol 20W50 (olej má fakt vliv) a nahuštěnýma gumama na 2 atm mi spotřeba spadla pod 4,5 L na 100 km (měřeno na posledních cca 5 tis.km letos).
Motorka je dost pohodlná, dost dobře je řešen zadní kufr. Je dost bezpečná - pár lidí už tady sebou bacilo a s výjimkou jednoho kolegy, který atakoval železniční závoru, se nikomu nic vážného nestalo (já osobně jsem ležel asi 3 x). Opravy plastů se ale prodraží.
Špatná pověst snižuje cenu a zhoršuje šance, kdyby si ji chtěl později prodat.

Nemůžu říct, jak se máš rozhodnout ty, ale můžu říct jak bych se rozhodoval já. Pokud chci funbike a jezdit viceméně po 3D silnicích v ČR a nemít strach to nechat někde u lesa a nehlídaných parkovištích apod., a mám výšku alespoň 175 cm, tak je to dobrá volba.  Pro zahraniční dovolené bych kvůli riziku volil všeobecně rozšířené a trochu silnější japonce.

Snack

• Host
« Odpověď #18 kdy: Čtvrtek, 23/08/2007, 09:40 »
Diky vsem za Vase nazory.
Musim rict, ze mi z toho nevyslo nic, co by prehouplo vahy na jednu nebo druhou stranu.
Canyon je urcite pekna motorka, na moji postavu (190cm/100kg :-) uz mi prijde malej, ale pro holku 175cm ok. Design hodne vyvedeny, motor pro babu taky v pohode. Podvozek ok. Jen ta spolehlivost :-)  Uz jednoho Itala mam a rad bych, aby mi neribyvaly starosti s dalsim...
Jeste jednou diky vsem za nazory, asi rozhodne zarijovy sraz. Tesim se.

Offline Anti

• Starší člen
« Odpověď #19 kdy: Čtvrtek, 23/08/2007, 11:34 »
Víš,o tom to,a mě to rozčiluje.Když se na nějaký mašině něco s..e,tak se hned dělají soudy jakej je to krám.V závěru se takové stroje prodávají za úplně jiné peníze,ale ne logicky.Třeba již zmiňovaný Bavor:Je to sice jakoby držák,ale vzhledem k ceně-r.v. 2001 za 120 000.Když vezmeš Canyona se stejným rokem výroby,kolik ti zbyde na opravy,padesát? ;D Kolik za to koupíš dílů? ;D ;D

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #20 kdy: Čtvrtek, 23/08/2007, 13:24 »
Nevim co furt máte s tím prťavým GSem od Bramboráků... diť je to skoro stejný čochtadlo jako canyon jenom je za větší prachy...prostě dát za jednoválec tolik šušní??? jo klidně... ale za čas si stejně začne člověk nadávat...
 ;D  ;D  ;D  ;D
Nejlepší je stejně fichtl.... :P  :P  :P
Hayabusa 1,3 MPi

Offline Oldin

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
  • změna je život :-) !
« Odpověď #21 kdy: Čtvrtek, 23/08/2007, 14:30 »
slušná "babská" mašina je Suzuki GS 500 E, která teď "funglovka" stojí 109 papírů, což je slušné ...
OLDIN: CC 500, Suzuki DL-650 V-Strom/'07, Suzuki DL-1000 V-Strom/'07, BMW R 1200 RT/'07, BMW R 1200 RT-LC/'14, Honda 500CX Rebel/'17 a nově 2019: Honda NC 750X + Honda 250 CRF-L

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #22 kdy: Čtvrtek, 23/08/2007, 22:02 »
Jo, new pionýr je super :-)

Už jsem ho viděl i naživo a dojem 1A

BMW F650 CS '04

Offline Paolo

• Starší člen
« Odpověď #23 kdy: Čtvrtek, 23/08/2007, 22:34 »
to Anti: osovní zkušenost s Jawou a Aprilkou Pegasem nemám, jsou to zkušenosti mých blízkých známích.
Suzuki DL 650 V-Strom, dříve Cagiva Canyon 500
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože může přijít blb, který neví, že to nejde a udělá to.

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
« Odpověď #24 kdy: Pátek, 24/08/2007, 09:56 »
slušná "babská" mašina je Suzuki GS 500 E, která teď "funglovka" stojí 109 papírů, což je slušné ...
Souhlasím, ale pánové, ono tu nešlo o to, vybrat mu mašinu, kterou by měl koupit! Otázka zněla: Koupit Canyona, nebo ne! Já za sebe říkám, ne! Založte hlasování! Podle toho se bude moci lépe rozhodnout.
A všechno je jinak... Mik.

Offline Anti

• Starší člen
« Odpověď #25 kdy: Pátek, 24/08/2007, 10:56 »
A já říkám ANO!!!
Vzepřeme  se tyranii japonských premiantů!!!
Co bych si nikdy nekoupil?HONDU,je to jako s Blondýnama... ;D ;D

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
« Odpověď #26 kdy: Pátek, 24/08/2007, 14:09 »
A já říkám ANO!!!
´Hondu nebrat!!! Tu mám já...
A všechno je jinak... Mik.

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #27 kdy: Pátek, 24/08/2007, 16:41 »
Já říkám Canyonu ANO  8)

Ostatně proto jsem si ho koupil.
BMW F650 CS '04

Offline Ice

• Odborník
    • motogang
« Odpověď #28 kdy: Pátek, 24/08/2007, 17:35 »
A já říkám ANO!!!

Sedlám japonce i blondýnu, ale přesto doporučuju Canyona... Nemá ho na vždy a jako přestup na silnější motky je dokonalý... Servis není až tak hrozný...

jsem pro ANO  ;)
Suzuki Bandit 1250 SA r.v. 08, Jawa 350 r.v. 66, dříve Cagiva Canyon 500 r.v. 2000 (vzpomínám v dobrém)

Offline Oldin

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
  • změna je život :-) !
« Odpověď #29 kdy: Pátek, 24/08/2007, 20:53 »
Sice jsem měl CC jen rok, ale nelituju, že jsem ho jako první moto po velké pauze koupil. Neměl jsem jediný problém a za sezonu najel 9000km a jen jsem doleval benzin a mazal řetěz. Jako mašina pro začátek je perfektní a navíc je krásná. Taky na srazech pokukuji a trochu závidím, ale postupu dál nelituji. Sedlám sice Japonku, ale ne Hondu a nemám problém - pravda mám ji jen 5 měsíců a najeto pouhých 7500km.
OLDIN: CC 500, Suzuki DL-650 V-Strom/'07, Suzuki DL-1000 V-Strom/'07, BMW R 1200 RT/'07, BMW R 1200 RT-LC/'14, Honda 500CX Rebel/'17 a nově 2019: Honda NC 750X + Honda 250 CRF-L