Autor Téma: Cagiva Canyon v zimě nechce jet  (Přečteno 7959 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Radim-CC

• Starší člen
  • Pohlaví: Mužské
Cagiva Canyon v zimě nechce jet
« kdy: Úterý, 27/11/2007, 15:57 »
Tak mám dotaz na někoho kdo ted jezdil na canyonu... Když sem se byl projet, tak motorka začala cca po 20 km cukat, škubat a na volnoběh okamžitě chcípat. Protože sem měl motorku týden před tím v servisu s karbcem, tak sem to otočil a jel rovnou k němu. Tam mě bylo řečeno, že se tou zimou moc ochlazuje motor, tím pádem se v něm sráží voda a ta následně v nízkých otáčkách zasere svíčku. Dělá to někomu to samé? Prý tam mám moc bohatou směs, ale tu se snažili dat do kupy, dali tam aj menší trysku a že to má špatný předstih při zapalování. je tam nové od ignitechu a že to bude asi nějaké univerzální na jednoválce. Měliste někdo podobný problém?

/priste lip vystihni nazev tematu
Sejrac
« Poslední změna: Úterý, 27/11/2007, 20:21 od sejrac »
Jezdím si jen tak pro radost.... tak mě vy ostatní řidiči neštvěte!!!

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
Re: V zimě nechce jet
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 27/11/2007, 16:44 »
Nevim čéče, nezapoměl sis třeba náhodou zatáhnout cucák??? Mě to nikdy nic zvláštního nedělalo. Spíš bych řekl, že to jelo líp, páč se to líp chladí. Jestli ti tohle řekl nějakej mechanik, tak bych bejt tebou změnil service. Mě teda vysvětli, jak se něco, co má normálně pracovní teplotu okolo 110-120 stupňů může laicky řečeno "podchladit". To bys musel jezdit v těplotách cca dvacet pod nulou, jelikož ta moje hajtra jezdila i v deseti či patnácti mínus uplně v pohodě...Já bejt tebou, tak mu dám porádnýho čouda aby se ta voda nestíhala podle nich srážet. V zimě jezdím na mašině furt po polích atd a nikdy mě to nic podobnýho nedělalo. Dokonce ani fitchtl ne. Myslim, že originální trysky maj docela vhodný rozpětí...
;D  ;D  ;D
Ještě prosímtě... kolik bylo stupňů???
« Poslední změna: Úterý, 27/11/2007, 17:20 od godzi »
Hayabusa 1,3 MPi

Offline Pavouk

• Nováček
  • *
  • Nesnáším nudu a tak jezdím
Re: Cagiva Canyon v zimě nechce jet
« Odpověď #2 kdy: Středa, 28/11/2007, 08:27 »
čeče teď sem taky dost jezdil a jelo to jak drak, s tim podchlazením je to opravdu blbost, ani u canyona ani u jaw sem se s tim nesetkal a ty maj čistě chlazení vzduchem, vypadá to na ten zapomenutej sytič. jediné co by se mohlo v zimě stát je, že by ti to akorat nechtělo naskočit pokud se teplota motoru při stání dostane pod bod mrazu.ale pokud by to bylo něco jiného tak bych byl aji rád kdybych věděl s čím se třeba někdy možu setkat, tož pak pisni co s tím bylo. ::)

Offline drtic

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #3 kdy: Středa, 28/11/2007, 09:29 »
Čojoče, to je skoro poprvé co musím s výše uvedenými kolegi skoro ve všem souhlasit!!!!!
Vyměň mechanika!!!!!  >:(  >:(
Ta voda je hloupost, co by asi pak dělaly auta při dvaceti stupňovém mrazu??!!  ;D  ;D
By přimrzly písty k válci, podle toho mechoše??!! Ha,ha!?  ;D  ;D
Chladný vzduch má přeci větší koncentraci kyslíku a tím lepší spalování a tím je lepší výkon!!??

P.S.: Nenechal jsi tam fakt ten cucák??!!
Není nad požitek z jízdy s nadbytkem kroutícího momentu!!!

Offline Maila

• Starší člen
« Odpověď #4 kdy: Středa, 28/11/2007, 14:02 »
Nezbývá mi taky nic jinýho než souhlasit. Párkrát jsem vyjel i když bylo pod nulou a nikdy nebyl problém. Ta sražená voda je podle mě fakt blbost  ;D
Cagiva Canyon 500, Lucky Explorer

Offline Boris

• Aktivní člen
« Odpověď #5 kdy: Středa, 28/11/2007, 14:46 »
Já jezdil při nejnižší teplotě -5C a nejvíc jsem tuhnul já, Canyon startoval v garáži kde bylo kolem nuly, takže plnej sytič, jinak startuju vždyckyjen  na půl ...

Cynon jezdil bez sebemenšího zaváhání. V pátek jsem byl jezdit, ale to bylo vedro, +12  8)
Ani jsem nezapnul vyhřívání heftů...
BMW F650 CS '04

Offline Anti

• Starší člen
  • Elefant...vodou chlazený...
« Odpověď #6 kdy: Středa, 28/11/2007, 16:25 »
Tak jak píšou ostatní.Mě osobně by dotyčný mechanik moc pobavil,a už by mě tam neviděli...
Nedovedu si představit,jak se ti ve válci "sráží voda" ;DNepamatuji si teplotu hořící směsi,ale jen výfukové plyny mají 610 stupňů...
Moje javička jezdila i v -25 a bez srážení vody v motoru...A co na to třeba Motorové pily nebo sněžné skůtry?
Se zapalováním z Ignitechu mám jen pozitivní zkušenosti...

Offline Radim-CC

• Starší člen
« Odpověď #7 kdy: Středa, 28/11/2007, 16:40 »
Na mechanika si nemožu stěžovat, ale skusit druhého možu. Zatim sem neměl čas se do toho podívat, ale nemáte někdo rozumný nápad, proč se mě ta svíčka furt zasírá... dělalo mě to aj minulou zimu,ale už si nepamatuju, jak se to vyřešilo...
Jezdím si jen tak pro radost.... tak mě vy ostatní řidiči neštvěte!!!

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
« Odpověď #8 kdy: Středa, 28/11/2007, 17:15 »
Jestli muzu poradit zkus to projet bez vzduchovyho filtru bude to bud tima  nebo mas spatne nasazeny karburator na tom gumovem hrdle co jde od airboxu. Diky tomu by to mohlo jet blbe a byt zasrana svicka.
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

Offline Pavouk

• Nováček
  • *
  • Nesnáším nudu a tak jezdím
« Odpověď #9 kdy: Středa, 28/11/2007, 17:48 »
dost casto se zasiraji svicky moc hustou smesi, pokus se to trocha postelovat a pak se uvidi. :o

Offline Drťka

• Starší člen
« Odpověď #10 kdy: Středa, 28/11/2007, 20:16 »
Nechci křivdit tvýmu mechanikovi, takže bych řekl že má asi pravdu. Moje rada zní: Nainstaluj si v garáži vebovou kameru a nahrávej. Při prohlédnutí záznamu třeba zjistíš, kdo že ti to "nachcal" do nádrže, když se tam pak něco sráží. Druhá možnost je popravit mechanika bez možnosti řádného soudu. Byla by to ztráta času, protže by se stejně hájil nějakým obdobným blábolem jako je srážení vody ve válci...  Sem ti asi moc nepomohl...  ;D ;D ;D
Nejezdím rychleji než vidím ... Canyon 500

Offline Kmotrs

• Nováček
  • *
« Odpověď #11 kdy: Středa, 28/11/2007, 21:52 »
pokud se zasírá svíčka tak to je špatná směs a nebo někde netesní sání a přisává to bordel.  můj bývalý Canyon  jezdil v zimě jak dráha. ale na Jawe 350 se mi povedlo během 15 km zničit svíčky- nechal jsem zaplej sitič - bohatá směs a na svičkach se  usazovala nespálená směs s olejem tím došlo k přemostění izolace a normálně se zkratovali.  když jsem je vsteklej vyndal tak byly uplně mokrý- ale to byla směs s olejem  což u tebe nehrozí, tedy doufám.  ;D

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #12 kdy: Středa, 28/11/2007, 22:31 »
čéče...budto ti kánoj začala baštit olejíček, nebo by to mohl bejt zajebanej vzduchovej filtr... tušim že to tady už psal kolega špaťas, wono toho může bejt docela mrtě... takhle ti stejně nigdo pořádně neporadí... si to nech seštělovat a uvidiš sám...
Hayabusa 1,3 MPi

Offline drtic

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
« Odpověď #13 kdy: Čtvrtek, 29/11/2007, 06:23 »
Vrátím se k té vodě, zajímalo by mne kde tankuješ?
Nezačlo to po posledním tankování?

Zasírání svíčky může být vícero faktorů!!
Koukni na lanko cucáku, jestli ve vyplé poloze má vůly mezi bovdene a seřizovacím šroubkem. Pokud né, může ti zůstávat pootevřený a ovlivňovat bohatost směsy.

Jak již se tu psalo, může to být i to, že začal motor táhnout olej. Kontroluj jeho množství a pokud se bude strácet podezřele rychlej, tak je problém tu.

Vzduchový filtr je další co to může dělat, jak psal Spatas, zkus ho vyndat, vyčisti svíčku, najed pár km a skovtroluj ji znova. Pokud bude čistá, kup novej filtr.

A ten nejhorší případ je, že máš hnuté zapalování a to asi dopředu a tím pádem ti motor dává jiskru až za horní úvratí a to právě strašně moc ovlivňuje výýýkon, zasírání svíčky a spotřebu??!!!

P.S.: Jako většina jsem vyrost na strojích typu Jawa a ty měly většinou tyto chyby a příznaky!!
A když to nebude nic z toho, pak je to holt CAGIVA a u té člověk nikdy neví !!??!!??
Není nad požitek z jízdy s nadbytkem kroutícího momentu!!!

Offline Kmotrs

• Nováček
  • *
« Odpověď #14 kdy: Čtvrtek, 29/11/2007, 20:18 »
tak ta poslední věta jeopravdu kouzelná , takové univerzální vysvětlení ;D