Autor Téma: rachot/cvakání v motoru  (Přečteno 10188 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Boris

• Aktivní člen
rachot/cvakání v motoru
« kdy: Pondělí, 25/04/2005, 08:05 »
Ahoj borci,
v?era se mi párkrát stalo, že se mi za?alo ozývat divný chrast?ní z motoru.
P?i jízd? na 5ku, kolem 100kmh p?i p?idání plynu, jasný kovový zvuky, jako kdyby n?co p?eskakovalo...
P?i ubrání plynu to okamžit? zmizí, p?i pod?azení bez zvuk?. Pak se mi to zopakovalo ješt? párkrát. Canyon normáln? jezdí, vše jinak OK.
Nevíte co by to mohlo být???
Díky
BB
BMW F650 CS '04

makyn

• Host
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 25/04/2005, 19:52 »
Zdarec boris! Já mám Canyona z 96 a d?lá m? to upln? to samí jak tady popisuješ. Doufám že s tím má n?kdo n?jaké zkušenosti a bude v?d?t co to je

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
  • Pohlaví: Mužské
    • www.woloupejsiho.nz
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 25/04/2005, 19:53 »
Kolik máš najeto? M? to za?alo chrastit skoro podobn?, a pak se m? asi po 500 km roztrhla klec, tak ojni?ním ložisku.
Hayabusa 1,3 MPi

makyn

• Host
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 25/04/2005, 19:54 »
jám mám najeto 12000, to si myslím je dost málo na to aby se roztrhla ojni?ní klec

Offline Boris

• Aktivní člen
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 25/04/2005, 22:15 »
Já mám 26 000 km :-( bojím bojím... sakra.. ale podobnej zvuk jsem poprvn? slyšel asi p?ed rokem, ale myslel jsem, že mi klepe motor, když jsem jel ve dvou a p?i mí? než 3000rpm..
BMW F650 CS '04

Offline Ice

• Odborník
    • motogang
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 26/04/2005, 09:26 »
Hojte chlapi, m? to d?lá to samé a n?kde jsem narazil na ?lánek, kde to popisují, jako b?žnou mouchu na t?chto motocyklech... Prý to souvisí s ?et?zem ?i co... pohledám ten ?lánek a hodím sem odkaz...
Suzuki Bandit 1250 SA r.v. 08, Jawa 350 r.v. 66, dříve Cagiva Canyon 500 r.v. 2000 (vzpomínám v dobrém)

Offline roebuck

• Starší člen
    • http://www.roebuck.wz.cz
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 26/04/2005, 11:42 »
Mám asi podobnou zkušenost, je to jen na 5-ku p?i rychlosti nad 100 a m? to zní jako by kamínky narazily na chladi? - takové zachrast?ní. Za?alo m? to d?lat až te? co mi m?nili ?et?zovku (originální za IRIS), ale protože mám novej i rozvo?ák a dívali se i na lamely spojky - tak jsem myslel, že by to mohlo být v tom a že se to za chvíli zab?há.

Offline Boris

• Aktivní člen
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 26/04/2005, 13:23 »
m? to p?ipadá, jako by p?eskakoval automatickej napínák rozvo?áku.... ale musím se podívat do manuálu jak vlastn? vypadá, jestli v?bec m?že p?eskakovat :-(
Prost? m? ten rachot znervoz?uje. A taky mi leze na nervy pé?e o ?et?z, zjistil jsem v ned?li, že jsem na jednom míst? "z rubové strany" tedy od výpletu kola, nenamazal... a je rezavej, fuuuj ostuda, nejrad?ji bych se nevid?l....
BMW F650 CS '04

Offline Bergr

• Starší člen
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #8 kdy: Úterý, 26/04/2005, 20:06 »
Napínák to m?že d?lat a je lehce p?ístupný, t?i šroubky a máš to venku. M? tohle d?lal normální vytahaný ?et?z, nebo taky moc naplý, ale to by cht?lo zažít a slyšet, takhle na dálku to nejde srovnat
Suzuki V Strom DL 1000

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #9 kdy: Středa, 27/04/2005, 10:52 »
Já m?l Ca?ona novýho, a chrastí mi to od za?átku. Taky m? to znervoz?uje, ale myslím, že to je prost? tím, že ten motor není chlazený a tedy obalený-utlumený vodou. Prost? vzduchá?e chrast?j. Vodník asi taky, ale není to slyšet. Já to slyším po?ád, ale jen když jedu bez helmy. Zkuste si to a budete koukat na ten rachot.
A všechno je jinak... Mik.

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #10 kdy: Středa, 27/04/2005, 10:57 »
Citace: Boris
. A taky mi leze na nervy pé?e o ?et?z, zjistil jsem v ned?li, že jsem na jednom míst? "z rubové strany" tedy od výpletu kola, nenamazal... a je rezavej, fuuuj ostuda, nejrad?ji bych se nevid?l....
Já to po?ád ?íkám! Jedin? dát spojku a ?et?z vyva?ovat. Nešáhneš pak na n?j 1500 km. Vyzkoušeno.
A všechno je jinak... Mik.

Offline Boris

• Aktivní člen
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #11 kdy: Středa, 27/04/2005, 11:57 »
Rachot motoru slyším, Canyon je takovej jadrnej, ale to o ?em mluvím jsou kovový rány, který se objeví pod plynem, když plyn zav?u, okamžité zmízí, navíc se ozvou dv? nebo t?i a pak nic....
BMW F650 CS '04

Offline Bergr

• Starší člen
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #12 kdy: Středa, 27/04/2005, 16:49 »
No jak píšeš, pár ran, pustíš plyn a nic, tohle mi d?lal starý ?et?z, po vým?n? už je klid, já vím, ono se to nezdá, že by to d?lal vytahaný ?et?z, ale v mém p?ípad? na to mám i d?kazy. On se prost? v ur?ité rychlosti rozkmitel do boku a r?zn? narážel, m?j jsem stopy i na pneu, takové ?márance od maziva
Suzuki V Strom DL 1000

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #13 kdy: Čtvrtek, 28/04/2005, 08:54 »
kupte špunty do uší.-)
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

B?e a

• Host
rachot/cvakání v motoru
« Odpověď #14 kdy: Čtvrtek, 28/04/2005, 10:24 »
?au Borisi, rád T? ?tu :-), i když Ti nezávidím tv?j bouchací problém. Já bych ti jako ?lov?k z branže (30 let v autoopravárenství) poradil následující. To co popisuješ m?že být samoz?ejm? záležitost klikového mechanismu, pístu, ventil? a rozvodu stejn? dob?e tak jako pístního ?epu, vyvažovacího h?ídele atd. Pokud by byl problém v n??em výše uvedeným, musel by se zvuk zákonit? projevit i p?i stojícím motocyklu zhruba ve stejné oblasti otá?ek co je slyšet za jízdy. To proto, že všechny výše uvedené záležitosti nemají souvislost s tím, jaký vyvíjí klikový mechanismus kroutící moment, ale s tím, jaká je st?ední pístová rychlost nebo její zrychlení. Zkrátka, pokud klepe n?co z výše uvedeného, tak to klepe a? motorka jede nebo stojí. Podstatné jsou otá?ky nebo chceš li st?ední pístová rychlost. Zkus tedy poslouchat p?i akceleraci motoru stojící mašiny. Jiné je to p?i závad? na spojkovém mechanismu nebo p?evodovce. tam to má p?ímou souvislost s pohybem stroje. Suma sumárum, já bych se p?iklán?l k diagnoze Rookieho, tedy axiálnímu posunu ?et?zu p?i axceleraci a jeho kolizi s karterem. ?au B?e?a. PS: už se t?ším na trika. Mimochodem, bude letos Bro?ák, nebo kde se kone?n? sejdeme??