Anti: co sa tyka KLR , bola to sice stara dama zo zaciatku 90 rokov, ale v zakrutach sa ta motka vlnila, mozno aj kvoli prilis mäkkemu pruzeniu (na tento jav upozornovali aj rozne testy). Pri priamej jazde problem nebol. Kamarat ju ma v zachovalom stave a mozem skonstatovat, ze stabilita sa nemoze porovnavat s Canyonom......
Mne startuje uplne bez problemov, ked je studeny tak bez pridania plynu s vytiahnutym syticom, po cca 5 sec. (pri teplote okolia 20st C) prepnem na 1stupen a az mi zacne motor tarokovat (cca 20sec) tak sytic vypnem, chvilu este cca 30sec. drzim jemne pridany plyn (cca2000ot.min) a potom uz motor drzi volnobeh bez problemov. Ak je motor vlazny tak starujem bez plynu, bez sytica, prip. na 1 st. sytica ktory hned po nastartovani vypnem. Ak je rozhoruceny , tak najkritickejsich je 5 az 10min, po predoslom vypnuti motora - sacie potrubie je zahltene benzinovymi parami, iba vtedy pridam plyn, ale pozor! - iba pootocim rukovat o cca 15st. aby sa pary zriedili a vtedy mi hned chyti. Osobne mam volnobeh nastaveny na 1600 ot/min, ked som mal 1500 tak sa mi niekedy po prudkom dobrzdeni motor zastavil (preplavil sa asi karbec).
K tvojmu problemu - ono to bude najpravdepodobnejsie zle nastaveny karburator (bohatost volnobeznej zmesy, prip. nefunkcny sytic ( z lavej strany karburatora je vyvedeny bowden kovovym kolienkom, treba vytocit ciernu maticu a pod nim je strunka a supatko s ihlou - to pri zatiahnuti za syticovu packu ma otvarat obohacovaci okruh tym ze sa odtiahne supatko proti sile pruziny. Ked je motor zohriaty a zapnem sytic, tak mi motor na volnobehu okamzite zdochne. Dalsou pricinou moze byt aj vadna sviecka a taktiez slaba bateria. Starter sice motorom toci ale prilis pomaly a nevytvori sa dostatocna iskra. Canyon tak ako vacsina jednovalcov a V dvojvalcov ma vinutie v alternatore vytvorene tak, ze je samostatny okruh, ktory vytvara prud na svietenie, dobijanie baterie a ostatne spotrebice a druhy samostany okruh vytvara prud iba na zapalovanie. To znaci, ze ak by si tu motku roztlacil tak by ti motor naskocil aj bez baterie. Ale POZOR nikdy bez baterie neskusajte jazdit - moze si to odniest regulator napatia. A prave preto, ak su startovacie otacky nizke, tak sa nestihne vyindukovat dostatocna iskra.
Inak suhlasim s Antim, ze zle startovanie jednoznacne odrovnava volnobezku.